Σπουδαία Διάκριση για τις Νεανίδες του Φιλίππου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Με σπουδαίες εμφανίσεις και διακρίσεις εκπροσώπησε τον σύλλογο και την Βέροιας η ομάδα νεανίδων Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής του Φιλίππου, η οποία συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Pannon Cup και στο Grand Prix που διεξήχθησαν στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.
Η ομάδα του Φιλίππου, αποτελούμενη από τις αθλήτριες Γρηγοριάδου Αικατερίνη-Ραφαέλα, Ελμασλλάρι Μαρίλια, Μαλογιάννη Αικατερίνη, Μπαρμπαρούση Αθηνά-Σπυριδούλα, Νατσούρα Κλεονίκη και Πασχαλίδου Ηλιάνα, παρουσίασε με άψογο τρόπο τα προγράμματά της απέναντι σε χώρες με μακρά και υψηλού επιπέδου παράδοση στο άθλημα, όπως η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Φινλανδία και η Εσθονία.
Την πρώτη ημέρα οι νεανίδες του Φιλίππου συγκέντρωσαν 20.550 βαθμούς, επίδοση που τις οδήγησε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου σημείωσαν ακόμα καλύτερη παρουσία με 21.300 βαθμούς. Η πορεία τους επισφραγίστηκε με την 8η θέση στο Pannon Cup και στο Grand Prix, καθώς και με την 15η θέση ανάμεσα σε 33 ομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την ποιοτική δουλειά που γίνεται στο τμήμα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής του Φιλίππου και αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο των αθλητριών του συλλόγου σε διεθνές επίπεδο.