tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε ένα σπορ

Μην νομίζετε πως επειδή δεν είστε πια παιδιά που πηγαίνουν σχολείο ή φοιτητές η αθλητική σας ζωή και διασκέδαση έχει τελειώσει. Τώρα που η πρόσβαση στην πληροφορία είναι απεριόριστη μπορείτε να μάθετε ένα νέο άθλημα ή να εξελιχθείτε στο άθλημα που παίζατε όταν ήσασταν σε νεαρότερη ηλικία.

Μπορεί το ποδόσφαιρο να μην είναι πια για εσάς αλλά με την NetBet μπορείτε να διασκεδάσετε απεριόριστα και να δείτε ποιες ομάδες νίκησαν και ποιες έχασαν στο πρωτάθλημα με ένα κλικ. Επιπλέον μπορείτε να δείτε τις αθλητικές επιδόσεις όλων των ομάδων καθώς και τα στατιστικά τους, έτσι δεν θα χάσετε τη μοναδική συγκίνηση που προσφέρει η επαφή με το αγαπημένο σας άθλημα.

Λόγοι για να ασκηθείτε

 Ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής κατάστασης ή αν είστε ηλικίας άνω των 50 ετών σίγουρα θα βρείτε το άθλημα που σας ταιριάζει καλύτερα. Ένα νέο άθλημα θα κάνει θαύματα για την υγεία σας . Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της άσκησης, αλλά πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το γυμναστήριο βαρετό. Μια εξαιρετική αντικατάσταση για το γυμναστήριο είναι να παίζετε αθλήματα που σας δίνουν την ευκαιρία να ασκηθείτε χωρίς την πλήξη. Η δοκιμή νέων πραγμάτων είναι επίσης πολύ χρήσιμη για την υγεία του εγκεφάλου σας και μπορεί να σας βοηθήσει να τον κρατήσετε νεότερο.

Το να παίζετε αθλήματα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέα άτομα και να κάνετε νέους φίλους. Ό,τι και να αποφασίσετε να δοκιμάσετε θα συναντήσετε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα που έρχονται μαζί για τον ίδιο λόγο. 

Ο ανταγωνισμός είναι ζωτικής σημασίας και η προσθήκη του θα σας βοηθήσει πολύ σε άλλες πτυχές της ζωής σας. Ο ανταγωνισμός κάνει την αδρεναλίνη να ρέει και θα σας κάνει να κοιτάξετε μέσα σας για να δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε καλύτερα και πώς μπορείτε να νικήσετε τον αντίπαλο σας. 

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε μερικές συμβουλές για να πετύχετε στο νέο σας εγχείρημα:

Παρακολουθήστε

Μην επιλέξετε άθλημα στα τυφλά. Πρώτα περάστε χρόνο παρακολουθώντας το άθλημα για να είστε βέβαιοι πως σας αρέσει. Αν δεν έχετε κάποια ομάδα, σωματείο ή όμιλο κοντά σας τότε ρίξετε μια ματιά στην τηλεόραση και στα καλωδιακά κανάλια που είναι γεμάτα από αθλητισμό. Δείτε γκολφ αλλά ακόμα και πιο εξεζητημένα αθλήματα όπως hang gliding , δείτε τις προπονήσεις τους και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε εξοικειωθεί με το άθλημα προκαταβολικά.

Μάθετε

Μερικά αθλήματα έχουν πολύπλοκους κανόνες άλλα πάλι όπως η πεζοπορία έχουν τους πιο απλούς. Καλό είναι να προσπαθήσετε να τους μάθετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να γλυτώσετε τον χρόνο της θεωρίας και γενικότερα της εκμάθησης. Ειδικά αν είστε ενθουσιασμένοι που θα κάνετε μία νέα αρχή θα το βρείτε πολύ βαρετό να περνάτε τον χρόνο σας κάνοντας θεωρία.

Αν επιλέξετε ένα άθλημα που χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό τότε κάντε πρώτα την έρευνα να δείτε αν μπορείτε να το υποστηρίξετε οικονομικά. Αν δεν μπορείτε, τότε ερευνήστε αν υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού ή αγοράς μεταχειρισμένου. Έτσι δεν θα κάνετε βιαστικές κινήσεις για να αγοράσετε κάτι και όταν το αγοράσετε θα είστε σίγουροι πως κάνατε την καλύτερη επιλογή.

Εξασκηθείτε

Όσο και να διαβάσετε αλλά και να παρακολουθήσετε αν δεν δοκιμάσετε οι ίδιο για να δείτε αν ταιριάζει το άθλημα στην ιδιοσυγκρασία σας δεν θα μάθετε ποτέ. Μόνο με την φυσική σας παρουσία θα μπορέσετε να πάρετε μία απόφαση.

Προσπαθήστε να βρείτε μια ομάδα γιατί θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να έχετε στην αρχή κάποια βοήθεια από το να παιδεύεστε μόνοι σας. Ειδικά αν οι ομάδες είναι οργανωμένες και βρίσκονται τα μέλη συχνά μεταξύ τους τότε θα έχετε μεγαλύτερο κίνητρο για ακολουθείτε το πρόγραμμα τους. Αν δεσμευτείτε απέναντι σε μία ομάδα είτε συμμετέχοντας είτε προπονώντας θα μείνετε απασχολημένοι για αρκετό καιρό και δεν θα χάσετε ούτε τον ενθουσιασμό σας, ούτε την ενέργεια σας.

Βάλτε πρόγραμμα

Αν σκοπεύετε να αθλείστε μόνο τα Σαββατοκύριακα τότε προετοιμαστείτε για μικροτραυματισμούς. Το σώμα σας θέλει χρόνο για να συνηθίσει πάλι την άσκηση και σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Αν είστε ήδη σε φόρμα τότε θα είναι καλύτερα για εσάς απλώς να έχετε στο μυαλό σας πως η βελτίωση στις επιδόσεις σας θα έρθει σταδιακά και όχι από την μία μέρα στην άλλη. Αν βλέπετε πως τα καταφέρνετε και περνάτε εύκολα το στάδιο του αρχάριου τότε αναζητήστε περισσότερα μαθήματα, περισσότερη άσκηση για να ανέβετε και άλλο επίπεδο. Μετά θα γίνετε πηγή έμπνευσης για τους νεότερους αθλητές αλλά και για τους συνομήλικους σας.

Αν είστε πιο μεγάλοι σε ηλικία και σας είναι δύσκολο να έρθετε σε καλή φυσική κατάσταση μην απογοητεύστε καθώς υπάρχουν αθλήματα και για εσάς αρκεί να σας το επιτρέπει ο γιατρός σας. Σας παραθέτουμε μία λίστα με πιο απλά αθλήματα που δεν έχουν έντονη σωματική δραστηριότητα αλλά θα σας κάνουν να νιώσετε αναζωογονημένοι.

  • Περπάτημα είτε στη φύση αν έχει καλό καιρό ή έστω σε εμπορικά κέντρα.
  • Γιόγκα
  • Μπορείτε να κάνετε μαθήματα χορού και να συνδυάσετε την άσκηση με την διασκέδαση.
  • Κάνετε ποδηλασία στον δικό σας ρυθμό και απολαύστε την βόλτα.
  • Βάρη ( με άδεια γιατρού)

Πότε μην αφήσετε την ηλικία να σας εμποδίσει να διατηρήσετε την οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69