tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πήρε το πρώτο σετ αλλά έχασε από τον Ολυμπιακό ο Φίλιππος

Μπορεί να πήρε το πρώτο σετ κόντρα στον Ολυμπιακό ο Φίλιππος, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρωτοπόρο της λίγκας και έχασε με 1-3.

Ο Φίλιππος δεν πήρε κάποιο βαθμό αλλά με την εμφάνιση που έκανε στο 1ο σετ κέρδισε εντυπώσεις και σημειωτέων αγωνίστηκε χωρίς του Μπίσετ, Φερέλ. Εμεινε στους 10 βαθμούς σε 12 αγώνες και στην 7η θέση της βαθμολογίας και απομένουν για την κανονική περίοδο οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι και την Κηφισιά στη Βέροια. Ο Ολυμπιακός για να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο έχει πλέον τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στο Μελίνα Μερκούρη και εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό.

O Φίλιππος μπήκε δυνατά στον αγώνα και με πίεση στο σερβίς και οργανωμένο μπλοκ κατάφερε να γίνει ανταγωνιστικός. Ο Τάσος Γάτσης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστής σε μπλοκ και σερβίς και δύο προσωπικούς του πόντους και μία επίθεση του Βερβεσιώτη ο Φίλιππος προηγήθηκε 12-9. Με τους δύο άσσους του Γραμμενούδη ο Φίλιππος αύξησε τη διαφορά στο 20-15, όμως, ο Ολυμπιακός μάζεψε τη διαφορά με μπροστάρη τον Έγκλεσκαλνς. Κάνοντας δύο μίνι σερί 3-0 όχι μόνο ισοφάρισε από το -5 αλλά και προηγήθηκε 23-22. Με δύο πόντους του Τζιουμάκα ο Φίλιππος προσπέρασε 24-23, όμως, ο Στουντζίνσκι έχασε το σερβίς (24-24). Ο Έγκλεσκαλνς έχασε με τη σειρά του σερβίς αλλά στην επόμενη φάση με δική του επίθεση έγινε το 25-25. Με επίθεση του Βερβεσιώτη και κόντρα επίθεση του Στουτζίνσκι έκλεισε το σετ 27-25 και ο Φίλιππος προηγήθηκε 1-0 σετ.

Μπροστά στον κίνδυνο να αφήσει βαθμό στη Βέροια ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα και πέρασε στην αντεπίθεση. Στο 2ο σετ απάντησε με εντυπωσιακό τρόπο. Με δύο σερί 3-0 από τις επιθέσεις Φρομ και Εγκλεσκαλνς έκανε το σκορ 13-7, ενώ με νέο σερί 5-0 ανέβασε το σκορ στο 17-8. Την υπογραφή του έβαλε και ο Όκολιτς που με τέσσερις προσωπικούς πόντους τελείωσε το σετ 25-11 ισοφαρίζοντας 1-1 σετ.

Με τον Ριζόπουλο στο σερβίς να χαλάει και πάλι την υποδοχή του Φιλίππου ο Ολυμπιακός έκανε σερί 5-0 και ανέβασε το σκορ στο 13-8. Ο Φίλιππος δε μπόρεσε να βρει λύσεις για να οργανώσει το παιχνίδι του, έκανε πολλά λάθη και με αποτελεσματικές κόντρα επιθέσεις ο Ολυμπιακός έφτασε σε νταμπλ σκορ (22-11). Το σετ έκλεισε άνετα ο Εφραιμίδης 25-13.

Σχεδόν ίδια εικόνα και στο 4ο σετ με τον Ολυμπιακό να είναι ανώτερος σε επίθεση και σερβίς. Με τον Έγκλεσκαλνς να πιέζει στο σερβίς και να τελειώνει και τις κόντρα επιθέσεις ο Ολυμπιακός ξέφυγε 16-11, ενώ μετά από ένα σπάσιμο με μπλοκ του Στουντζίνσκι ο Ολυμπιακός έδωσε τη χαριστική βολή με τον Φρομ στο σερβίς. Ο Γερμανός πήρε άσσο και δυσκόλεψε την υποδοχή του Φιλίππου ανοίγοντας το σκορ στο 19-12. Το σετ και ο αγώνας κρίθηκε με δυο πόντους από Όκολιτς και Φρομ για το 25-19 και το 3-1 σετ.

Διαιτητές: Αβραμίδης, Γεωργιάδης Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σαρακινίδης Πλιάχα Γραμματεία: Ψαρρά Μαρ.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-6, 16-14, 21-16, 27-25

2ο σετ: 5-8, 8-16, 11-21, 11-25

3ο σετ: 4-8, 7-16, 10-21, 13-25

4ο σετ: 6-8, 11-16, 15-21, 19-25

*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήθαν από 3 άσσους, 37 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 61 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 1-3 (27-25, 11-25, 13-25, 19-25) σε 89'

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Γραμμενούδης 4 (1/2 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μιχελάκης 2 (2/11 επ., 59% υπ. - 44% άριστες), Τζιουμάκας Στ. 8 (7/32 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. - 29% άριστες), Γάτσης 15 (8/14 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ), Βαρβεσιώτης 8 (4/7 επ., 4 μπλοκ), Στουντζίνσκι 16 (15/40 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ. - 50% άριστες) / Μπουράκης (λ, 53% υπ. - 53% άριστες), Μπουτόπουλος, Μπότσης, Αρτακιανός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 22 (18/29 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 48% υπ. - 38% άριστες), Στιβαχτής, Έγκλεσκανς 25 (21/38 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Βουλκίδης, Ριζόπουλος 7 (5/16 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 92% υπ. - 83% άριστες), Όκολιτς 17 (11/19 επ., 6 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 52% υπ. - 30% άριστες), Ανδρεάδης 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ), Εφραιμίδης 3 (3/7 επ.).

Ο προπονητής του Φιλίππου Σωκράτης Τζιουμάκας είπε: «Σήμερα κάναμε ένα πρώτο σετ εκπληκτικό, μας βγήκαν όλα, σερβίς, άμυνα μπλοκ . Μετά λογικό ήταν η ομάδα του Ολυμπιακού που απαρτίζεται από παίκτες εγνωσμένης αξίας και με μεγάλων κασέ, έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και μας κέρδισαν Αν και στο 4ο σετ προσπαθήσαμε πάλι , ήμασταν κοντά στο σκορ, μετά κάναμε κάποια λάθη και το ματς τελείωσε. Ο ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός, ακόμη και ο 14ος παίκτης θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Για μας το κέρδος από το σημερινό ματς ήταν τα παιδιά που δεν είχαν τόσο χρόνο συμμετοχής, μπήκαν, έπαιξαν είδα τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας και με ομάδες του επίπεδου μας αυτοί οι παίκτες θα βοηθήσουν πάρα πολύ. 

Ο Παναγιώτης Βαρβεσιώτης του Φιλίππου δήλωσε: «Μετά από 5 χρόνια έπαιξα ξανά στην θέση του κεντρικού, με την οποία δεν είχε ποτέ καλή επαφή Πιστεύω πως παίξαμε χωρίς άγχος. Μπήκαμε για να τα δώσουμε όλα και «πατήσαμε» στο ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πιο αργό ρυθμό. Συγχαρητήρια για την νίκη στον Ολυμπιακό. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε παρά τις ελλείψεις. Άλλαξε το rotation. Ό,τι μπορέσαμε να το κάνουμε, το κάναμε και συνεχίζουμε. Επειδή είμαστε σε αυτές τις συνθήκες, είπαμε με τα παιδιά, ότι θα παίξουμε χαλαρά να το ευχαριστηθούμε και ό,τι βγει. Τώρα βρίσκουμε τα πατήματα μας μετά την ταλαιπωρία με τον κορωνοϊό.

Ο πασαδόρος του Φιλίππου Αλέξανδρος Γραμμενούδης δήλωσε: «Καταρχάς ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πανίσχυρη ομάδα, οπότε δεν νομίζω ότι έφταιξε στο 2ο και 3ο σετ ότι εμείς δεν παίξαμε καλά, αλλά ότι ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα και έπαιξε με πιο καθαρό μυαλό. Χαμένα σέρβις στο 1ο σετ, κάποια side out που θεωρητικά ήταν πιο εύκολα. Πιστεύω ότι κρατήσαμε την ίδια μαχητικότητα, παίξαμε στο ίδιο επίπεδο με την ίδια θεωρία που είχαμε πριν τον αγώνα. Προσωπικά ,αλλά και εκ μέρους της ομάδας είμαστε ευχαριστημένοι σε αυτό το μοτίβο που παίζουμε με αυτές τις συνθήκες και την συνεχόμενη κούραση που είναι δικαιολογημένη για όλες τις ομάδες. Σήμερα κατεβήκαμε με πολλές ελλείψεις. Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να είναι αλλιώς τα πράγματα, εγώ κρατάω από τα παιδιά που συμμετείχαν και από τους υπόλοιπους που ήταν απόντες, ότι προσπαθούν σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα να δίνουν το παρών παρά τους τραυματισμούς τους και τις δυσμενείς συνθήκες».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Φίλιππο Βέροιας. Παρότι είχε απουσίες σήμερα έπαιξε ένα πολύ ελεύθερο παιχνίδι. Νομίζω ότι το πρώτο σετ το δικαιούταν και το κέρδισε πάρα πολύ δίκαια. Από κει και πέρα, εμείς έχουμε διάφορα θέματα και προσπαθούσαμε να βρούμε ρυθμό και πώς θα προσαρμοστούμε και θα παίξουμε καλύτερα. Το ότι πήραμε τη νίκη είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και μάλιστα την καθαρή νίκη. Αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί και η εμφάνισή μας σίγουρα ήταν κακή. Το γνωρίζουμε καλά αυτό. Από την άλλη είχαμε έναν αντίπαλο ο οποίος έπαιξε ελεύθερα παρά πολύ καλά παρά τις απουσίες. Η ομάδα είναι πολύ ταλαιπωρημένη αυτή την περίοδο και δυστυχώς προκύψανε και κάποιοι μυϊκοί τραυματισμοί. Οπότε δεν έκανα κάποια διαχείριση, όσον αφορά να ξεκουράσω. Ήταν κάποια προβλήματα μυϊκά, σε συνδυασμό με το ότι 20 ημέρες η ομάδα ταλαιπωρήθηκε. Είχαν όλοι αθλητές κορονοϊό και καταλαβαίνεται ότι η προσαρμογή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν έχω κάνει κάποια διαχείριση για να ξεκουράσω, αλλά ήταν προβλήματα της τελευταίας στιγμής που προκύψανε, από αυτό το σταμάτα-ξεκίνα, των αθλητών οι οποίοι φέτος έχουν στην κυριολεξία διαλυθεί από όλη αυτή την κατάσταση».

Αναφορικά με το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ τόνισε τα εξής: «Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει υγιής και μακάρι να είναι υγιής, εννοείται. Εμείς προσπαθούμε μέρα με την μέρα προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να βρούμε τον καλό μας εαυτό. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας στο οποίο θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη».

Ο ακραίος του Ολυμπιακού Δημήτρης Εφραιμίδης είπε: «Κρατάμε το τρίποντο που είναι και το πιο σημαντικό από όλα. Ήταν ένα ματς το οποίο δεν μπορώ να πω ότι το υποτιμήσαμε αλλά περιμέναμε να κερδίσουμε με 3-0, από τη στιγμή που και η Βέροια στη συγκεκριμένη στιγμή είχε ορισμένες απώλειες. Εννοείται δεν υποτιμάμε κανένα αντίπαλο και η Βέροια έχει πολύ καλή ομάδα φέτος. Σίγουρα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, όπως είπε ο προπονητής μας. Ξέρουμε ότι το επίπεδό μας είναι πολύ καλύτερο, ξέρουμε ότι μπορούμε να έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση αλλά είναι αυτά τα ιδιαίτερα ματς, όταν μπαίνει στο μυαλό σου ότι πρέπει να κερδίσεις και η αντίπαλη ομάδα παίζει ελεύθερα γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει. Χάσαμε στις λεπτομέρεις το πρώτο σετ, αλλά από κει και πέρα ξυπνήσαμε και κρατάμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69