tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επίσκεψη των αθλητών του Πήγασου στο Μουσείο Τεχνολογίας του Βερολίνου

pegasus berlin3

Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο διεθνές μίτινγκ ISM BERLIN 2015, οι αθλητές του Πήγασου Ημαθίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Τεχνολογίας του Βερολίνου. Εκεί είχαν την δυνατότητα να δούνε από κοντά πραγματικές μηχανές και εξαρτήματα μηχανών που κατασκευάστηκαν τους προηγούμενους αιώνες και ήταν οι προπομποί όλων των συσκευών και υλικών που θεωρούμε σήμερα αυτονόητη την ύπαρξή τους.

Είχαν την ευκαιρία να δουν τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή, που κατασκευάστηκε από τον Κόνραντ Τσούζε την περίοδο του Β΄Π.Π. και καταλάμβανε το χώρο ενός ολόκληρου δωματίου, το πρώτο μέσο αποθήκευσης πληροφοριών σε κορδέλες και όλη την εξέλιξη της τεχνολογίας των υπολογιστών μέχρι και τα σημερινά smartphone. Επίσης, εντυπωσιακά ήταν τα εκθέματα στο τμήμα αεροναυπηγικής με διάσημα αεροσκάφη καθώς και τμήματα διαστημικών οχημάτων, αλλά και στα τμήματα της ραδιοφωνίας, τηλεόρασης και τηλεφωνίας όπου παρουσιάζονταν η εξέλιξη των μέσων αυτών , τα τελευταία 150 χρόνια.

Τέλος, τα τεχνολογικά επιτεύγματα στην τυπογραφία, από τον Γουτεμβέργιο μέχρι τη σύγχρονη εποχή με τα ηλεκτρονικά συστήματα, καθώς και η εξέλιξη της υφαντουργίας/νηματουργίας που εκτίθονταν στο μουσείο, κατέστησαν την επίσκεψη των μικρών αθλητών-μαθητών του συλλόγου πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία, παράλληλα με τη συμμετοχή τους στους διεθνείς κολυμβητικούς αγώνες.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69