tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε σεμινάριο Παγκρατίου Αθλήματος ο Γιώργος Καισαρίδης του Κενταύρου

Σεμινάριο Προπονητών - Ελλανοδικών διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος  το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Φεβρουαρίου στο χώρο του Sport Camp στο Λουτράκι Κορινθίας. 

 
Η ύλη του σεμιναρίου περιλάμβανε μαθήματα πρώτων βοηθειών με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση απινιδωτη για την ασφάλεια των αθλητών, τεχνικές ρίψεων αλλά και τεχνικές πάλης εδάφους, όρθια μάχη, αθλητική ψυχολογία, ιστορική τεκμηρίωση, προπονητική και κανονισμούς αγώνων. 

Από τη Νάουσα και τον Α. Σ. Π. Τ. Νάουσας ΚΕΝΤΑΥΡΟ πήρε μέρος ο προπονητής κ. Γεώργιος Καισαρίδης. 

Ο κ. Καισαρίδης επί σειρά ετών προάγει το Παγκράτιο Άθλημα σαν Παιδοτρίβης αλλά και Ελλανοδίκης Α' κατηγορίας (διεθνής διαιτητής). Κατά καιρούς έχει στελεχώσει με παιδιά του Κένταυρου την Εθνική ομάδα, έχει διαιτητεύσει σε Παγκόσμια πρωτάθληματα και έχει μιλήσει σε σχολές αλλά και διεθνή forum. Είναι αναγνωρισμενος προπονητής από την Γ. Γ. Α

Το Παγκρατίο είναι Ελληνική πολεμική τέχνη που το 348 π.χ ήταν αγώνισμα στου αγώνες που γινότανε στην αρχαία Ολυμπία. Αναφέρεται σαν "των εν Ολυμπία το κάλλιστον". Σε αυτό εκπαιδευόταν Σπαρτιάτες, Αθηναίοι αλλά και γενικά όλοι οι αρχαίοι Έλληνες. Οι τέσσερις αρετές στην Πολιτεία του Πλάτωνα ήταν η Ανδρεία, η Σοφία η Σωφροσύνη  και η Δικαιοσύνη.  Ήταν λοιπόν γνώρισμα του Έλληνα η Ανδρειωσύνη, η γενναιότητα, το θάρρος, η υποχρέωση και το καθήκον προς την πατρίδα. 

Το Παγκρατίο λοιπόν είναι μια πολεμική τέχνη που δένει την αρχαιότητα με το σήμερα, θυμίζει αρχαίες αξίες και ιδανικά που οπλισαν το μυαλό και την ψυχή του Έλληνα, εκπαιδεύει μαχητές και χτίζει ακέραιους ανθρώπους. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69