Τι λένε Ρένα Μουταφίδου και Νάνσυ Μαρμαρά για τις εξελίξεις στο γυναικείο τμήμα χάντμπολ του Φιλίππου

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο γυναικείο τμήμα χάντμπολ του Φιλίππου και την κουβέντα που έχει ανοίξει, λάβαμε και δημοσιεύουμε μια επιστολή από δυο παλαίμαχες αθλήτριες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία με την "ερυθρόλευκη" φανέλα, την Ρένα Μουταφίδου και τη Νάνσυ Μαρμαρά. Αναλυτικά αναφέρουν στην επιστολή τους:

"Επειδή πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται για το γυναικείο χάντμπολ του Φιλίππου θεωρούμε υποχρέωσή μας να εκφράσουμε την προσωπική μας άποψη καθώς είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε και να διδαχθούμε το άθλημα από τα μέσα της δεκαετίας του '80 από προπονητές αυτού του ιστορικού συλλόγου.

Το γυναικείο χάντμπολ στο Φίλιππο ήταν από τους πρώτους ιδρυθέντες συλλόγους πανελλαδικά ακόμα την εποχή που το πρωτάθλημα κρινόταν όπως είναι τώρα τα ηλικιακά, ο πρώτος κάθε περιοχής πήγαινε για τελική φάση σε συγκεκριμένη πόλη συνήθως στην Αθήνα για να βγει η πρωταθλήτρια ομάδα.

Η ιστορία του Τμήματος είναι μεγάλη, όπως μεγάλες είναι και οι αθλητικές μορφές που έχουν ξεπηδήσει από τα σπάργανα του συλλόγου όπως η Κουσουλάκη, η Λογδανίδου, η Μούρνου και πολλές άλλες.

Στο πέρασμα του χρόνου όσες φορές η σύνθεση της ομάδας ήταν ολοκληρωμένη και ικανή να ανταπεξέλθει στη μεγάλη κατηγορία η εκάστοτε διοίκηση αντάλλασσε παίκτριες του τμήματος με παίκτες για το ανδρικό (1986) ή τις παραχωρούσε σε άλλους συλλόγους (2001,2007) με ανάλογο τίμημα, έχοντας σκοπό να ενισχυθεί το ανδρικό τμήμα. Το ανδρικό τμήμα είχε, έχει και θα έχει τη δική του ιστορία και για να μην παρεξηγηθούμε δεν εννοούμε ότι το γυναικείο στήριζε το ανδρικό και χωρίς αυτό δεν θα γινόταν το ανδρικό.

Γνωρίζουμε όμως όλοι ότι ελάχιστοι είναι οι σύλλογοι στο πέρασμα του χρόνου που κατάφεραν να διατηρήσουν δυνατά τμήματα και ανδρικό και γυναικείο. Οι γυναίκες λοιπόν που αποφάσισαν να ασχοληθούν με το χάντμπολ στη Βέροια είχαν (ας μας επιτραπεί ο όρος) την ΑΤΥΧΙΑ να υπάρχει στην ίδια πόλη ανδρικό τμήμα με ανθρώπους που ενδιαφέρονταν μόνο για αυτό. (για τη δημιουργία στην ίδια πόλη πολλών άλλων γυναικείων συλλόγων στο πέρασμα του χρόνου δεν θα αναφερθούμε γιατί ήδη σας κουράσαμε).

Μουταφίδου Ειρήνη, Μαρμαρά Αθανασία Εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής Παλαίμαχες αθλήτριες χάντμπολ του Φιλίππου".