Ο ΕΟΣ Νάουσας στον καταρράκτη της Κουνουπίτσας

Πετυχημένη ήταν η εξόρμηση που έκανε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Ε.Ο.Σ. Νάουσας στο φαράγγι του Ράμνο Μπόρ ( Ίσιο Πεύκο ) και στον καταρράκτη της Κουνουπίτσας στον ποταμό Τόπλιτσα ή ρέμα του Αγίου Νικολάου , πάνω από το Πόζαρ.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το παλιό Λουτράκι , πέρασε από το ερημωμένο συνοριακό φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού και μετά ακολούθησε το κατηφορικό μονοπάτι με τελικό προορισμό τον καταρράκτη της Κουνουπίτσας , που κάποιοι τολμηροί κάνανε μπάνιο στα παγωμένα νερά του. Η όλη διαδρομή κατέπληξε τα 17 άτομα που πήραν μέρος , πότε με τις κορυφές που αγνάντευαν , πότε με τα παρθένα δάση και τέλος με τα τυρκουάζ νερά του ποταμιού.

Οι ορειβάτες μας περπάτησαν 7 χιλιόμετρα με 310 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά που η ομάδα την κάλυψε σε χαλαρό ρυθμό ,ξεκούραστα και πολύ ευχάριστα με τον υπέροχο καιρό της ημέρας να βοηθά ακόμα περισσότερο.

Οδηγοί μονοπατιού ήταν ο έφορος ορειβασίας κ. Γιώργος Καισαρίδης και ο κ. Κώστας Μάϊνος , οι οποίοι έδωσαν παράλληλα και πληροφορίες σχετικά με την περιοχή , την χλωρίδα και την πανίδα της.