Περι... διατροφής │ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΞΕΝΙΑ – ΜΑΡΙΑ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 41 (2ος όροφος)
Πόλη: Βέροια
Τηλέφωνο: 2331072773
Κινητό: 6972131861
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Φιλικό Url: www.pliroforiodotis.gr/peri-diatrofis
Ακολουθείστε μας στο Instagram: dietitian_xenia_papanastasiou
 papanastasiou 3

περι... διατροφής
Ξένια - Μαρία Παπαναστασίου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

peri diatrofis 2

Γεννήθηκα στο Μαρούσι Αττικής στις 16 Απριλίου 1988. Σπούδασα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής μου μελέτης ασχολήθηκα με την διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών σε εγκυμονούσες γυναίκες και εκτίμηση της θρεπτικής τους κατάστασης τόσο σε μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη) όσο και σε μικροθρεπτικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) με την βοήθεια εργαστηριακών δεικτών. Για την διεκπεραίωση της πτυχιακής μου έρευνας συνεργάστηκα με τα εξωτερικά ιατρεία της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, θέλοντας να συνεχίσω την επιμόρφωσή μου πάνω στο θέμα της διατροφής σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία μέσα από ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα, ολοκλήρωσα το διετές μεταπτυχιακό μου πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Wageningen της Ολλανδίας με κατεύθυνση την Φυσιολογία της Διατροφής & Κατάσταση Υγείας. Στη μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με την επίδραση των ισοφλαβονών σε μεταβολικούς δείκτες (HDL, LDL, τριγλυκερίδια) στο πλάσμα του αίματος αλλά και στο μέγεθος των λιποκυττάρων σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

peri diatrofis 1 

Η πρώτη μου επαφή με το επαγγελματικό κομμάτι της διαιτολογίας ήταν μέσα από την πρακτική μου άσκηση στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, όπου είχα την αρμοδιότητα κατάρτισης διαιτολογίων για τους ασθενείς. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μου προγράμματος στην Ολλανδία πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στην εταιρεία Mead Johnson Nutrition στο τμήμα Research & Development (R&D), όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να ερευνήσω την σχέση του φαιού λιπώδη ιστού με την παχυσαρκία και την δυνητική αντιμετώπισή της μέσω της ενεργοποίησης του συγκεκριμένου τύπου λιπώδους ιστού. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία που συντέλεσε όχι μόνο στην διεύρυνση των επιστημονικών μου οριζόντων αλλά και στην ανάπτυξη της ικανότητας συνεργασίας καθώς είχα καθημερινή επαφή με πολλές και διαφορετικές ειδικότητες. Διατηρώ διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Βέροιας, όπου ζω πλέον μόνιμα. 

peri diatrofis 3

Εξατομικευμένη Διαιτολογική Υποστήριξη και Διατροφική Εκπαίδευση για ενήλικες και παιδιά.

Υπηρεσίες:

- Διατροφική υποστήριξη & εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για:
 - Ρύθμιση σωματικού βάρους (απώλεια & πρόσληψη)
 - Παθολογικές καταστάσεις (π.χ. καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, χοληστερόλη, διαβήτη, γαστρεντερικές διαταραχές, ενδοκρινολογικές & μεταβολικές διαταραχές)
 - Παχυσαρκία
 - Εγκυμοσύνη – Θηλασμός
 - Αθλητές – Ασκούμενους
 - Aνάλυση σύστασης σώματος και έγκαιρη ανίχνευση καρδιαγγειακού κινδύνου χρησιμοποιώντας την επιστημονικά πιστοποιημένη αρχή της Ανάλυσης Βιο-Εμπέδησης
 - Αξιολόγηση λιπώδους & άλιπης μάζας σώματος
 - Συνολική ενυδάτωση οργανισμού & Ενδοκυττάριο – Εξωκυττάριο υγρό
 - Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός (BMR) 

 

View this gallery on Flickr

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση!

Ωράριο λειτουργίας γραφείου:

Ανοιχτό όλα τα πρωινά 9:30 - 13:00 και

απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης 17:00-21:00

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΞΕΝΙΑ ΜΑΡΙΑ

περι... διατροφής
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΞΕΝΙΑ – ΜΑΡΙΑ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διατροφή & Υγεία του Ανθρώπου από το Wageningen University της Ολλανδίας

Μητροπόλεως 41 (2ος όροφος), Βέροια
Τηλ. 2331072773, 6972131861
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.