tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής στη Νάουσα

Tο πρωί της περασμένης Κυριακής, 10 του μηνός, η Λογοτεχνική Συντροφιά Νάουσας πραγματοποίησε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Λοξές Ματιές» του Δημήτρη Τρωαδίτη, στον κατάμεστο όροφο του καφέ ΝΕΟΝ. Ο ποιητής εντυπωσιάστηκε από την προσέλευση του κόσμου, που όπως ομολόγησε ήταν περισσότερος από τις παρουσιάσεις του βιβλίου στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Τρωαδίτης, απόδημος Έλληνας της Αυστραλίας, μίλησε για την ποίησή του και τις πηγές της έμπνευσής του και αναφέρθηκε σε αγαπημένους του ποιητές. Επίσης, μίλησε για τους Έλληνες ποιητές της Αυστραλίας. Για την ποιητική συλλογή μίλησε η εκπαιδευτικός κα Λίνα Βαταντζή που τόνισε ότι η υπαρξιακή ποίηση του Δημήτρη Τρωαδίτη είναι ευρυφασματική περιγραφή της πραγματικότητας και στοχεύει στην αφύπνιση και βελτίωση της ζωής του αναγνώστη. Η κα Πόπη Γιόκαλα αναφέρθηκε στο βιογραφικό του ποιητή που ζει και εργάζεται στην Μελβούρνη σαν διορθωτής εφημερίδας, οργανώνει ποιητικές εκδηλώσεις και ασχολείται με την ποιητική μετάφραση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ποιήματα από τη νέα του συλλογή διάβασαν οι Μερκούριος Γιάντσης, Γιώργος Αγγελιδάκης, Πόπη Γιόκαλα, Μαρία Ρέντη – Κολτσάκη, Δημήτρης Ντίκας, Ντίνα Παλιομπέη και Γρηγόρης Σακαλής, ενώ ο ίδιος ο ποιητής διάβασε ποιήματα από παλαιότερες συλλογές του.

Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά, με επιλογές από μεγάλους Έλληνες συνθέτες οι Μαριάμ Σεπιτάνου (τραγούδι) και Δέσποινα Μιχαηλίδου (κιθάρα).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69