tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε στη Νάουσα το μυθιστόρημα της Ευφροσύνης Πιτσαλίδου «Σιωπηλά Βήματα»

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων «ΕΡΙΑ» (Χρήστος Λαναράς) παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Ευφροσύνης Πιτσαλίδου, με τίτλο «Σιωπηλά Βήματα», που έχει τιμηθεί με το 1ο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χρυσή Πένα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ.

Για το βιβλίο μίλησε ο ποιητής Ηλίας Τσέχος, αξιολογώντας το ως «θηριώδες επίτευγμα, πολλά υποσχόμενο», που «κορυφώνει το λόγο στη σοφία του», και καταλήγοντας αφοπλιστικά: «ένα δύσκολο, αιώνια πανέξυπνο βιβλίο, άρα έπρεπε να γίνω έξυπνος και δύσκολος για να σας πω δυο λόγια, αν τα κατάφερα καλώς, αν όχι... Σας ευχαριστώ», εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ο φιλόλογος Πέτρος Στοΐδης ανέλαβε την ανάλυση, η αρτιότητα της οποίας, σε συνδυασμό με την εμβρίθεια των παρατηρήσεών του, δικαίωσε την ιδιότητά του. «Παλίμψηστο πάζλ», «Ύφανση της πλοκής με μαεστρία», «ένα αστυνομικό θρίλερ καλοφτιαγμένο, με δράση, αίμα, έρωτα, πολλές συγκρούσεις και ανατροπές που καθηλώνουν τον αναγνώστη αποτρέποντάς τον από την παραίτηση της ανάγνωσης», «Η περιγραφή θυμίζει αντίστοιχα σκηνικά στον φανταστικό κόσμο του Χάρι Πότερ, χωρίς όμως τη μαγεία, που αντικαθίσταται από ψυχολογική ενδοσκόπηση», «Η συγγραφέας τακτοποιεί κάθε λεπτομέρεια τόσο στο χτίσιμό της όσο και στο πλάσιμο των χαρακτήρων της».

Τη συζήτηση συντόνισε ο πατέρας της συγγραφέως, Ιωακείμ Πιτσαλίδης, ενώ απόσπασμα του βιβλίου αναγνώστηκε από την ηθοποιό Ρίτσα Κατούνα της θεατρικής ομάδας «Φύρδην Μίγδην». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης και ο Αντιδήμαρχος κ. Καρανάτσιος.

Στον ίδιο χώρο φιλοξενήθηκε παράλληλα ατομική έκθεση ζωγραφικής της συγγραφέως, η οποία ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες Παναγιώτη και Βασίλη Πιτσαλίδη, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Το βιβλίο «Σιωπηλά Βήματα» διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία κατόπιν παραγγελίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69