tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λιόλιου εγκαινιάστηκε το "υπόγειο Μνήμης" του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας (φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε το "υπόγειο της Μνήμης", ο νέος χώρος εκδηλώσεων λόγου και μουσικής του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας, το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου, παρουσία πλήθος κόσμου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας εγκαινίασε τον νέο χώρο με την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λιόλιου «Ο αλλόκοτος κόσμος του Γιόνας Τρέσνι (εκδόσεις του Φοίνικα)».

Στην έναρξη μίλησε ο συγγραφέας, παρουσιάζοντας τους χαρακτήρες του βιβλίου..

Η δρ Σοφία Γιοβάνογλου, εγκληματολόγος - ποιήτρια, μίλησε για τη νουβέλα του Γιώργου Λιόλιου, αναφερόμενη στο ποιος ήταν ο διανοούμενος κι ευαίσθητος συλλέκτης λέξεων Γιόνας Τρέσνι. Αναφέρθηκε στη ζωή του Τρέσνι, που έζησε, που σύχναζε και με ποιους διανοούμενους συναναστρεφόταν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο γραφής του βιβλίου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αρχαιολόγος - διευθύντρια της ΕΦΑ Ημαθίας δρ Αγγελική Κοτταρίδη, η οποία έκανε τεχνικές παρατηρήσεις για το βιβλίο. Όπως είπε πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορία, στην οποία παρελαύνουν πάνω από δέκα γνωστοί χαρακτήρες, με αφήγηση είτε αργή είτε γρήγορη, σε νυχτερινό τοπίο, με έναν περίεργο ρυθμό… ο Γιώργος Λιόλιος είναι σαν να το ονειρεύτηκε αυτό το βιβλίο και να συναπαντήθηκε με όλους αυτούς τους καλλιτέχνες. Τέλος διάβασε κάποια αποσπάσματα του βιβλίου.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, ενώ η βραδιά έκλεισε ατμοσφαιρικά με την αισθαντική φωνή και ερμηνεία της Γεωργίας Συλλαίου, η οποία ερμήνευσε τον κύκλο Cabaret Berlin, με τραγούδια των Kurt Weil, Bertold Brecht, κα. Στο πιάνο συνόδευσε ο Στέργιος Βαλιούλης.

 
 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69