tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού "Βέροια, Ερατεινή Ημαθία"

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το 4ο τεύχος του καταξιωμένου επιστημονικού περιοδικού "Βέροια, Ερατεινή Ημαθία".

Το περιοδικό δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και δεν πωλείται. Αποτελεί ιδιωτική - προσωπική έκδοση. Το περιοδικό συνιστά «εργαλείο» ιστορικής έρευνας και προσφοράς στη διαχρονική Ιστορία της Βεροίας – Ημαθίας, στοχεύει στην ενάσκηση της τοπικής αυτογνωσίας και προσφέρεται δωρεάν στους συνεργάτες του, σε ενδιαφερόμενους με τα αντίστοιχα επιστημονικά ενδιαφέροντα και σε βιβλιοθήκες μορφωτικών και ε­πι­σ­τη­μονικών μονάδων και φορέων. 

Ο εκδότης, συντάκτης και επιμελητής του νέου περιοδικού της Βεροίας και όλης της Ημαθίας Δρ. Δρ. Καθηγητής Αντώνης Μιχ. Κολτσίδας και ο χορηγός των εκάστοτε τευχών του περιοδικού καθηγητής και εκδότης Γεράσιμος Καλλιγάς ευχαριστούν τους συνεργάτες - συγγραφείς του και τους αποδέκτες των τευχών του. 

Το περιοδικό εκτυπώνεται δωρεάν από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Λέξις και τις Εκδόσεις Super Course. Ο εκδότης του περιοδικού «Βέροια - Ερατεινή Ημαθία» Αντώνης Μιχ. Κολτσίδας ευχαριστεί εγκάρδια τον καθηγητή - εκδότη Γεράσιμο Καλλιγά για την πολύτιμη υποστήριξη και την προσφορά του. Τα πνευματικά δικαιώματα και η διάθεση των εργασιών ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς - συγγραφείς του περιοδικού. 

ΕΚΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ.

Οι συνεργάτες - συγγραφείς και οι εργασίες τους στο νέο τεύχος 4 (2020):

Δρ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΚΗΣ, Ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας στο ΑΠΘ.: Η επιτραγία Αφροδίτη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεροίας και σε μύθο των Αρμάνων - Βλάχων.

Δρ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥΝΙΔΟΥ, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ: Βιώσιμη αστική κινητικότητα στη Βέροια: Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί

Δρ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου: Η πορεία μαθητείας και ωρίμανσης του εφήβου μέσα από τη διασκευή της Οδύσσειας (τηλεμαχειάδα).

Δρ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, Πρωτοπρεσβύτερος Οικουμενικού Θρόνου: Ενωτικές προσεγγίσεις ορθοδοξίας και δυτικού χριστιανισμού επί τουρκοκρατίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α. ΖΩΚΟΣ, Φυσικός, Δάσκαλος Φυσικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος egno.gr - Ιστοσελίδα Επιστήμης: Πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ, Δικηγόρος, Ερευνητής - Συγγραφέας της Ιστορίας και Λαογραφίας του Ρουμλουκιού: Η λίμνη των Γιαννιτσών στις αρχές του 20ου αιώνα - η γεωστρατηγική και οικονομική αξία της.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Δικηγόρος: «Η ΜΕΔΟΥΣΑ».

ΠΕΤΡΟΣ Α. ΣΤΟΪ΄ΔΗΣ, Φιλόλογος, Καθηγητής: Νάουσα 1705: Μια «λησμονημένη (;) επανάσταση» - Η ανταρσία του Ζήση Καραδήμου και των γιων του.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΆΙΤΣΗΣ, Ερευνητής τοπικής ιστορίας: Η σηροτροφία στη Νάουσα - το μεταξι.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας: Γεώργιος (Τζων) Περδικάρης, Δήμαρχος Ναούσης και Ίων (Τζων) Περδικάρης - δύο διακεκριμένοι γόνοι της ιστορικής οικογένειας της Νάουσας Περδικάρη.

Μρ. ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΠΥΡΙΝΟΣ, Θεολόγος, Καθηγητής: Ο ποντιακός οικισμός της Μικρής Σάντας Ημαθίας.

Μρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ, Dipl. Ing. Elektrotechnik (Tech. Informatik), M. Sc. in Environmental Protection. Μία αναφορά στην Ημαθία στο έργο «Geschichte des Osmanischen Reiches» του Joseph von Hammer-Purgstall.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ, Υποστράτηγος ε.α.: Ο Μακεδονικός Αγώνας στην περιοχή του Βερμίου (1905-1908).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΟΡΔ. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, Πτυχιούχος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου («Ελληνικός Πολιτισμός»), ερευνητής, ποιητής: Δημήτριος ο Πολιορκητής - Βιογραφικά Στοιχεία από τον Πλούταρχο και τον Γ. Γκ. Ντρόϋζεν.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ, Στέλεχος της περιφερειακής ένωσης δήμων κεντρικής Μακεδονίας: Στιγμιότυπα από τη διαχρονία της ελεγκτικής λειτουργίας.

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΚΙΡΤΖΑΛΙΩΤΗΣ, Αρχιμανδρίτης: Οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της Μονής Μουτσιάλης.

Μρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής: Ήθη και έθιμα της Συκιάς Ημαθίας στον κύκλο του χρόνου.

Δρ. - Δρ. Καθηγητής Αντώνης Μιχ. Κολτσίδας, Φιλόλογος - Ιστορικός: Κοσμάς ο Αιτωλός: Ο Μεγάλος Διδάσκαλος του Γένους.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΒΕΡΟΙΑ - ΕΡΑΤΕΙΝΗ ΗΜΑΘΙΑ»: Ο εκδότης και το έργο του (Δρ. - Δρ. Καθηγητής Αντώνης Μιχ. Κολτσίδας).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69