tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Βεροιώτη Λογοτέχνη Γ.Ξ. Τροχόπουλου, με τον τίτλο «JE SUIS ARMENIEN»

Η υπόθεση του μυθιστορήματος αναφέρεται στην ιστορία ενός ζευγαριού κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) και την χρονική περίοδο της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το ζευγάρι -που γνωρίστηκε πολύ πριν κατά την διάρκεια των γυμνασιακών τους σπουδών στην Κωνσταντινούπολη- είναι ο Μουράτ Τουράκογλου, μετέπειτα Αξιωματικός του Οθωμανικού Στρατού και η Αννέν Πασουμιάν, κόρη Αρμένιου μεγαλέμπορου της Κωνσταντινούπολης.

Οθωμανική Αυτοκρατορία, με Σουλτάνο τον αιμοσταγή Αβδούλ Χαμίτ τον Β' που πραγματοποιεί αιματηρές διώξεις κατά των Αρμενίων υπηκόων του (1896-1908).

Ιούλιος 1914: Έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με συμμετοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο πλευρό των Κεντρικών Δυνάμεων (Γερμανία- Αυστροουγγαρία- Βουλγαρία).

24 Απριλίου 1915 - Η επονομαζόμενη «Κόκκινη Κυριακή». Ημέρα που ουσιαστικά αρχίζει το πογκρόμ μαζικών διώξεων κατά των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Νεότουρκους, δηλαδή η Αρμενική Γενοκτονία.

Τι θα γίνουν τελικά, ποια θα είναι η τύχη του ζευγαριού και των οικογενειών τους, στο πλαίσιο πάντοτε αυτών των ιστορικών γεγονότων;

Προλογίζει ο Αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων, κ.κ. Κεγάμ Χατσεριάν.
Χορηγός της έκδοσης αυτού του μυθιστορήματος είναι ο κ. Νταρόν Σιμονιάν στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του Σιμόν Οβε Σιμονιάν.
Το μυθιστόρημα αφιερώνεται στον Paul Tchorbadjian.

*Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην Κομοτηνή, εν ευθέτω χρόνω, λόγω της πανδημίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69