tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τον «Δούρειο Ίππο» παρουσίασε στην Βέροια ο Κώστας Κρομμύδας (φωτογραφίες)

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο «Δούρειος Ίππος», ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας βρέθηκε την Τετάρτη στην Βέροια.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις Διόπτρα, στον Πολυχώρο Sala Ελιάς.

Ο χώρος γέμισε με φανατικές αναγνώστριες του συγγραφέα, οι οποίες παρακολουθούν τις δράσεις του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω προσωπικής επαφής που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια.

Χαρακτηριστικό στις παρουσιάσεις του Κώστα Κρομμύδα είναι ότι δεν είναι η κλασική αποστασιοποιημένη παρουσίαση. Οι καρέκλες αλλάζουν θέση μέσα στον χώρο και όλοι μαζί σαν μια παρέα μιλούν για την υπόθεση του εκάστοτε παρουσιαζόμενου βιβλίου.

Η ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ κ. Τασούλα Χριστοδούλου απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δικηγόρος - συγγραφέας Γιώργος Λιόλιος.

Ο κ. Λιόλιος είπε «Έχω συνηθίσει από τα προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, η ιστορία να αρθρώνεται γύρω από έναν έρωτα. Αυτό δεν ισχύει στο συγκεκριμένο βιβλίο, καθώς πρόκειται για ένα κλασικό κατασκοπευτικό θρίλερ. Φυσικά και δεν λείπει ο έρωτας από το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα, πως θα μπορούσε άλλωστε?». Όσον αφορά την ιστορία του βιβλίου «Είναι εξαιρετικά επίκαιρο, αφού πραγματεύεται μια κορυφαία στιγμή κρίσης, ένα θερμό επεισόδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σαν αυτή που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό και ας ευχηθούμε το βιβλίο να μην είναι προφητικό… Ένα ακόμη κομμάτι που θίγει με τρυφερότητα το βιβλίο είναι οι προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά και η ανθρώπινη δυστυχία που θαλασσοπνίγεται στο Αιγαίο, συνέπεια των γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην Μέση Ανατολή». Όσον αφορά τους ήρωες του βιβλίου «Γοητεύτηκα από την σμίλεψη των ρόλων, των κατασκόπων. Η παρουσία τους πλάθεται με μαεστρία και διαφαίνεται ότι ο κατάσκοπος κινείται σε μία γκρίζα ζώνη, σε ένα σκοτάδι χαρακτήρων, όπου δεν υπάρχει καλός ή κακός κατάσκοπος… Μία συναρπαστική διαδρομή αφηγείται το βιβλίο και αξίζει να την απολαύσετε».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο αγαπημένος συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας, ο οποίος μίλησε για την αφορμή που στάθηκε για την συγγραφή του συγκεκριμένου θέματος του βιβλίου. Όπως είπε ήθελε να γράψει ένα ρεαλιστικό βιβλίο με μια δυναμική πρωταγωνίστρια, που δεν το βάζει εύκολα κάτω, όμως με μια ευαίσθητη πλευρά, την Ισιδώρα. Ένα βιβλίο διαφορετικό από τα προηγούμενα, με μια ιστορία άκρως συναρπαστική, που δεν θα επιτρέψει στον αναγνώστη να το αφήσει από τα χέρια του. Ένα βιβλίο καταιγιστικής δράσης, κατασκοπείας, σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, μέσα από την ματιά της ηρωίδας του. Απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού, αναφέρθηκε στα στοιχεία που αποτελούν έμπνευσή του στην συγγραφή, στην έρευνα που διεξήγαγε για να σκιαγραφήσει τους ήρωες του κ.α. Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι σε αυτό το βιβλίο κράτησε τις ισορροπίες λέγοντας τις δικές του αλήθειες, από την δική του οπτική.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι προμηθεύτηκαν το νέο μυθιστόρημα, με προσωπική αφιέρωση από τον συγγραφέα και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Δούρειος ίππος»

Το Αιγαίο είναι ένα καζάνι που βράζει, με Ελλάδα και Τουρκία να παίζουν το πιο ριψοκίνδυνο παιχνίδι εξουσίας ως τώρα.

Η Ισιδώρα τρέχει στην κόψη του χρόνου να μεταφέρει μια σημαντική πληροφορία στα υπόγεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή.

Θανατηφόρες παραπλανήσεις και επτασφράγιστα μυστικά σε μια ιστορία όπου η εμπιστοσύνη, η προδοσία, τα μυστικά και ο έρωτας ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.

Η Ισιδώρα στο πρόσωπο και στον έρωτα ενός άνδρα αναζητά την αλήθεια, αγνοώντας πως κάθε προσπάθεια να αποφύγει το πεπρωμένο της την οδηγεί να το συναντήσει.

Στο τέλος καταλαβαίνει ότι ο Δούρειος Ίππος κάθε ανθρώπου είναι όσα κρύβει στην καρδιά του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Συμμετείχε στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της σειράς The Durrells. Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο ­βιβλίο του, Μπαμπά, Mεγάλωσέ με, του ­οποίου η αναθεωρημένη και επικαιρο­ποιημένη έκδοση κυκλοφόρησε ξανά το 2021 από τις εκδόσεις Διόπτρα, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, Η Ζωή που Έλειπε (αγγλική έκδοση Cave of Silence). Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το Μη με Λησμόνει τον Μάιο του 2015 (αγγλική έκδοση Lake of Memories). Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το βιβλίο του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» (αγγλική έκδοση Dominion of the Moon). Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη Θύελλα (αγγλική έκδοση Athora), ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το Μυρωδιά από Σανίδι, το 2019 το Μια Νύχτα Ακόμη και το 2020 η Εβόρα. Όλα τα μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Παραδίδει μαθήματα συγγραφής (Master Class) και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69