tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσίαση του βιβλίου "Ιστορία των Σκιών" στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος «Η Ιστορία των Σκιών» του Θωμά Καλοκύρη, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 6μμ, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Ο Θωμάς Καλοκύρης είναι δικηγόρος και κατάγεται από τη Βέροια. Το πρώτο του βιβλίο «Ονείρων Άθυρμα», μία συλλογή διηγημάτων και ποιημάτων, παρουσιάστηκε απ' τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας το 2015. Επτά έτη αργότερα παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα, «Η Ιστορία των Σκιών».

Η Ιστορία των Σκιών

«Πρόκειται για την καλύτερα οργανωμένη προσπάθεια συγκέντρωσης απόλυτης εξουσίας και καθυπόταξης κάθε αντίστασης. Χωρίς γνώση δεν υπάρχει αμφιβολία, χωρίς αμφιβολία δεν υπάρχει σκέψη, χωρίς σκέψη δεν υπάρχει έμπνευση, χωρίς έμπνευση δεν υπάρχει ελευθερία, χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει αντίδραση».

Θεσσαλονίκη, 2015. Πώς κατασκευάζεται μια θεωρία συνωμοσίας; Ο Αχιλλέας αποδέχεται την πρόκληση του καθηγητή του. Το ταξίδι ξεκινά και το τέλος του είναι απρόβλεπτο. Η ιστορία γίνεται εμμονή, η φαντασία πραγματικότητα. Η αλήθεια παραμονεύει πίσω από ένα ειδεχθές έγκλημα.

Ευρώπη, 1558. Ο Κώδικας των Απαγορευμένων Βιβλίων είναι γεγονός. Σε ποιους εναπόκειται να προστατεύσουν την Απαγορευμένη Γνώση; Οι σκιές έρχονται στο φως στους δρόμους των Παρισίων, στο πριγκιπάτο της Σαβοΐας, στην Τορώνη, στη Ρώμη καθώς και στα θεμέλια του νεόκτιστου Πύργου των Λεόντων στη Θεσσαλονίκη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Βέροια, 1970. Ποια στοιχεία οδηγούν στους απογόνους των Προστατών της Γνώσης; Πώς συνδέεται η δολοφονία μιας έφηβης ποιήτριας με το σκοτεινό παρελθόν του καθηγητή;

Το παρελθόν, απώτερο και κοντινό, εξελίσσεται παράλληλα με το παρόν του Αχιλλέα που αναζητά να βρει τη λύτρωση (εάν αυτή ταυτίζεται με την αλήθεια) μέσα από τις σκιές της ιστορίας του.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69