tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε στην Βέροια η νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Παπαστεργίου (φωτογραφίες, βίντεο)

Τη νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Παπαστεργίου, με τίτλο «Όλα στο μαύρο» παρουσίασαν την Τετάρτη το βράδυ οι εκδόσεις Ρώμη, η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ και ο Ποιητικός Πυρήνας.

Η νέα ποιητική συλλογή δεν είναι μία μόνο σύνθεση ερωτικών, ως επί το πλείστον, ποιημάτων, μήτε στις τόσες άλλη μια κραυγή απελπισίας. Αλλά, η καταγεγραμμένη αγωνία του ποιητή να ξανακερδίσει την αγάπη της μούσας του, πηγή της έμπνευσής του, σε έναν κόσμο όπου όλα καταρρέουν. Ακόμη κι αν η αναζήτηση αυτή τον φέρει αντιμέτωπο με τους προαιώνιους φόβους του ανθρώπου.

Είναι η 7η ποιητική συλλογή του Βεροιώτη συγγραφέα. Μιλώντας για τη νέα του δουλειά σημείωσε: "Αρχική ιδέα της συλλογής ήταν η προσπάθειά μου να περιγράψω το τεράστιο κενό που αφήνει μέσα μας η απώλεια ενός έρωτα και ειδικότερα του έρωτα της μούσας, πηγή της έμπνευσης του ποιητή. Πιστεύω ότι είναι φοβερά δύσκολο για έναν ποιητή να καληφθεί ένα τέτοιο κενό. Η συλλογή κρύβει ένα ακόμη βαθύτερο μήνυμα, πιο φωτεινό σε αντίθεση με τον τίτλο του. Αυτό είναι η πεποίθηση και συνάμα προτροπή ότι ο άνθρωπος πρέπει να βγαίνει αλώβητος και αξιοπρεπής από κάθε κατάσταση". 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 22/12022. "Επισκιάστηκε από δυο γεγονότα. Το πρώτο ήταν η εκδημία του καλού μας φίλου και ποιητή Δημήτρη Καρασάββα λίγες μέρες αργότερα" είπε ο κ. Παπαστεργίου συγκινημένος και αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη του. "Το δεύτερο ήταν η έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία" πρόσθεσε.

Η ποιητική συλλογή άρχισε να γράφετε το 2016. Τα 32 από τα 39 ποιήματα είχαν προδημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες.

Για το βιβλίο μίλησαν οι ποιητές Παύλος Παρασκευαΐδης και Δημήτρης Καπετανάκης ενώ συνόδευσε μουσικά ο Γιάννης Γεωργουδάκης.

Tην εκδήλωση συντόνισε ο Θοδωρής Κιντάπογλου.

Δείτε στο βίντεο την παρουσίαση

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69