tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας: Απολογισμός καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 “Διαδρομές ανάγνωσης… άκου, δες, μάθε, γέλα!» της  Δημοτικής βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Δημοτικής βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου» ήταν 18 σε σύνολο 22 που προτάθηκαν από την ΕΒΕ. Πραγματοποιήθηκαν Τετάρτη και Παρασκευή κατά την διάρκεια των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου. Συμμετείχαν συνολικά  193 παιδιά και δανείστηκαν κατά την διάρκεια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 308 βιβλία

Το πρόγραμμα αποτέλεσε μια συνεργασία της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος με το ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Σκοπός της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας ήταν να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας και να αξιοποιήσουν τους αναγνώστες κάθε ηλικίας αλλά και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές. Το κεντρικό βιβλίο αφόρμησης για όλα τα εργαστήρια ήταν “Τα Ψηλά Βουνά”, ένα βιβλίο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και “ζωντανό”. Οι δράσεις συνδέονταν με ένα κεφάλαιο/ απόσπασμα από το κεντρικό βιβλίο και με νεότερη/ σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούσαν σε παιχνίδια που υλοποιήθηκαν στη βιβλιοθήκη ή στον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες, τη φύση, το νερό, τον ουρανό και το διάστημα.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά 8-12 ετών.

Η οργάνωση καθώς και η υλοποίηση εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε από την βιβλιοθηκονόμο- εμψυχώτρια Βούλα Κοτσάλου.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ανασκόπησης και προβολή όλων των δράσεων για να θυμηθούν τα παιδιά που συμμετείχαν όλα όσα έμαθαν, γνώρισαν, έζησαν και δημιούργησαν στους χώρους της βιβλιοθήκης. Προβλήθηκαν φωτογραφίες τους, μίλησαν για τις αγαπημένες τους δράσεις και κατασκευές και ξεναγήθηκαν στον χώρο με τις κατασκευές και τις δημιουργίες τους.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας λειτουργεί:

Πρωί : Δευτέρα- Παρασκευή 7.00 – 14.00

Απογεύματα: Τρίτη και Παρασκευή 18.00- 20.30                

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69