tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το βιβλίο «Απλά και Υγιεινά» των Γιώργου Μεταξά και Ξένιας Μαρίας Παπαναστασίου παρουσιάστηκε στην Βέροια (φωτογραφίες)

Το βιβλίο «Απλά και Υγιεινά» του σεφ Γιώργου Μεταξά και της διαιτολόγου – διατροφολόγου Ξένιας Μαρίας Παπαναστασίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη, παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην Βέροια, σε εκδήλωση που επιμελήθηκε το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Δύο δικά μας παιδιά, που δραστηριοποιούνται στην Βέροια, ένωσαν τις δυνάμεις τους κι ετοίμασαν ένα βιβλίο με νόστιμες, εύκολες, γρήγορες και κυρίως υγιεινές συνταγές για όλους!

Ο δημοσιογράφος Ζήσης Χ. Πατσίκας χαιρέτισε και συντόνισε την παρουσίαση του βιβλίου. Αναφέρθηκε στα ποσοστά παχυσαρκίας στην χώρα μας, τα λάθη που κάνουμε στην διατροφή μας, τονίζοντας την σπουδαιότητα να ενημερώσουν οι γονείς τα παιδιά τους για κοινωνικούς λόγους και παιδείας, καθώς τα παιδιά αντιγράφουν τις συνήθειες των γονέων. Σκοπός του βιβλίου είναι να καλύψει αυτήν την ανάγκη των παιδιών. Το βιβλίο καταφέρνει να παρουσιάσει εύκολα και υγιεινά συνταγές που είναι ελκυστικές στα μάτια των παιδιών, βάζοντας καλές συνήθειες στην καθημερινή ζωή.

Ο κ. Πατσίκας αναφέρθηκε στα βιογραφικά των ομιλητών και στη συνέχεια πήραν αυτοί τον λόγο.

Ο Θανάσης Τσιούδας Διαιτολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, περιφερειακό τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για την γνωριμία του με την Ξένια Μαρία Παπαναστασίου (ήταν συμφοιτητές στη σχολή) και τη σχέση φιλίας, σεβασμού κι εκτίμησης που τρέφει στο πρόσωπο της. «Το φαγητό είναι μέσω επαφής και ζεστασιάς. Μπορούμε να κάνουμε κάτι σε λίγο χρόνο και με λίγα υλικά, τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο μας. Συνταγές με λιγότερη ζάχαρη και χωρίς έξτρα αλάτι. Πρόκειται για ένα βιβλίο εργαλείο για τους διαιτολόγους, αλλά και όλους μας. Είναι μια έξυπνη και εκπληκτική προσπάθεια», είπε ο κ. Τσιούδας.

Η Ξένια Μαρία Παπαναστασίου μίλησε για την γνωριμία της με τον σεφ Γιώργο Μεταξά (συνεργάστηκε σε δράσεις της πόλης μας). Όπως είπε έψαχνε έναν σεφ που φτιάχνει υγιεινά σνακ ώστε να βοηθήσουν τις μητέρες και τους γονείς να φτιάχνουν εύκολα και υγιεινά γεύματα στα παιδιά τους.

Για τον Γιώργο Μεταξά μίλησε κάποια που τον γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους. Η μητέρα του, η χρονογράφος Όλγα Κουτμιρίδου Μεταξά, η οποία μίλησε για την αγάπη του γιου της για την μαγειρική και το καλό βιβλίο. «Το βιβλίο σε βάζει σε καλή ανησυχία. Σε κάνει να σκεφτείς τον τρόπο που τρως και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τρόπο ζωής». Στο βιβλίο της άρεσαν οι χρήσιμες πληροφορίες που δίνονται για τα υλικά και τα οφέλη τους στον οργανισμό μας. «Πρέπει να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες», τόνισε κλείνοντας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο σεφ Γιώργος Μεταξάς που ανέφερε στοιχεία του βιογραφικού του και τις μαγειρικές του δράσεις σε εκδηλώσεις του τόπου μας, οι οποίες έγιναν η αφορμή για την δημιουργία αυτού του βιβλίου. Ο κ. Μεταξάς μίλησε για την υλοποίηση των συνταγών, που είναι απλές και υγιεινές, και πως οι γονείς μπορούν να αποφεύγουν την ζάχαρη όχι όμως και το γλυκό που ζητούν τα παιδιά τους. Με την Ξένια Μαρία Παπαναστασίου υπήρξαν συνοδοιπόροι σε αυτό το βιβλίο κι εύχονται αυτό το βιβλίο να αποτελέσει εφαλτήριο για μια ζωή με πιο υγιεινή διατροφή, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την αναγκαιότητα ένταξης αυτού του θέματος στα σχολεία.

Στο τέλος κι εκτός προγράμματος τα παιδιά που ήταν παρόν στην εκδήλωση έφτιαξαν με λίγα, αλλά υγιεινά υλικά μπάλες ενέργειας. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο και το απόλαυσαν όλοι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι θα λέγατε για ένα ρυζόγαλο με βρώμη; Ένα muffin με χαρούπι; Ή κεφτεδάκια με κινόα; Ο Γιώργος (chef) και η Ξένια (διατροφολόγος), προσπαθούν να "μπερδέψουν", να "παντρέψουν" γεύσεις και διατροφικές αξίες της καθημερινότητας. Πόσο διαφορετικό θα ήταν ένα club sandwich ή ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς; "Απλά κ Υγιεινά" λοιπόν, κατόπιν πολλών πειραμάτων και δοκιμών….

‑ Μπαμπά θέλω κάτι γλυκό!

‑ Να σου κάνω τάκα τάκα ένα μούς?

‑ Ναιαιαι…!

‑ Πιάσε ένα αβοκάντο!

‑ Αβοκάντο;;;

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69