tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα βιβλία του Νικόλα Σμυρνάκη παρουσιάστηκαν στην Βέροια (φωτογραφίες)

Δύο ξεχωριστές παρουσιάσεις βιβλίων έγιναν το απόγευμα της Τρίτης στην Βέροια.

Ο συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης παρουσίασε δύο νέα του βιβλία σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο και οι εκδόσεις Διόπτρα, στον πολυχώρο Ελιά.

Η πρώτη παρουσίαση αφορούσε το παιδικό βιβλίο με τίτλο «Τυρίνος - Ο Κλέφτης Φόβων».

Οι μικροί φίλοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση κύκλωσαν τον συγγραφέα και μαζί ξεδίπλωσαν την ιστορία του παραμυθιού. Μέσα από παιχνίδι εικόνων και ερωτήσεων γνώρισαν τους ήρωες του βιβλίου, έμαθαν για τους φόβους τους και πως αυτοί μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν.

Ο συγγραφέας είπε ότι ήθελε να φτιάξει έναν ήρωα με σούπερ δύναμη, ώστε όλα τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι, να μπορούν να κάνουν αυτό που φοβούνται. Να γίνει δηλαδή ο φόβος φίλος τους, αφού δεν είναι κακό να φοβόνται. Κλείνοντας είπε ότι το τέλος του παραμυθιού άλλαξε έπειτα από εύστοχη παρέμβαση του γιου του, Γρηγόρη, κι έτσι προστέθηκαν ακόμη δύο εικόνες στο βιβλίο.

Το παραμύθι δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να ακουστεί μέσω κώδικα QR.

Γονείς και παιδιά συνομίλησαν με τον συγγραφέα, ενώ ίδιος υπέγραφε τα βιβλία του.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο με τίτλο «Η ΑΛΗΘΕΙΑ», κι ο συγγραφέας μίλησε για τις «8 ΑΛΗ8ΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΠΟΤΕ».

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στις δήθεν αλήθειες ή ψέματα που μας έμαθαν οι γονείς κι όσοι βρίσκονται στο περιβάλλον μας, που μας ανάγκασαν να φορέσουμε «ρούχα» που δεν μας κάνουν και προσπαθούμε να μας ταιριάξουν. Σκοπός της ομιλίας ήταν να συνειδητοποιήσουμε τι μας πάει και τι όχι. Να ακούσουμε ότι λεχθεί μέσα από το φίλτρο της δικής μας αλήθειας.

Το βιβλίο έχει μυθιστορηματική χροιά και ήρωες. Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στον ένα από τους ήρωες του βιβλίου τον Μαρτίνο και την πρόθεσή του να βρει την αλήθεια του, καθώς και να προτρέψει τον αναγνώστη να κάνει το ίδιο ταξίδι για την δική του αλήθεια.

Ο συγγραφέας, μιλώντας σε ένα κοινό που κρεμόταν από τα χείλη του, ανέφερε φράσεις που όλοι μας έχουμε ακούσει στην πορεία της ζωής μας. Φράσεις όπως «Αυτός που κάνει μόνο ένα πράγμα μπορεί να γίνει επιτυχημένος», «Μην φοβάσαι!» ή «Μην κλαις», «Ευτυχία σημαίνει χαρά», «Τα ετερώνυμα έλκονται» κτλ. Φράσεις και πεπατημένες που μας έχουν παγιδεύσει στο τι θα πει ο κόσμος, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τους σωστούς ορισμούς που θα έπρεπε να καθορίζουν τη ζωή μας με σκοπό την ευτυχία μας. Συμπλήρωσε με ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου.

Στο τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους.

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Τυρίνος

Ο Τυρίνος ζει όλη του τη ζωή σε έναν σκοτεινό υπόνομο.
Είναι πολύ φτωχός, όπως σχεδόν όλα τα ποντίκια. Αποφασίζει να ληστέψει την Τυράπεζα, να μοιράσει το τυρί και να τιμωρήσει τους Τυραπεζίτες.
Ώσπου μια νύχτα όλα αλλάζουν... Ο Τυρίνος θα ζήσει μια απίθανη περιπέτεια και θα συνειδητοποιήσει ότι έχει μια εκπληκτική σούπερ δύναμη!
Μπορεί να κάνει αυτό που φοβάται.
Με την Τυράπεζα τελικά τι έγινε; Τι ρόλο παίζει ο Ιππότης της Στρογγυλής Γραβιέρας;
Θα καταφέρει ο Τυρίνος, ένα τοσοδά ποντικάκι, να σώσει ένα αλυσοδεμένο λιοντάρι, τον Λέοντα Τολστόι, αλλά και να μεταφέρει το φως στον σκοτεινό υπόνομο;
Πώς γίνεται κάποιος κλέφτης φόβων;
Ένα παραμύθι που μιλάει για την ελευθερία και τη γενναιότητα.
Βοηθάει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, απενοχοποιεί στα μάτια τους το συναίσθημα του φόβου και τα προτρέπει να τον μεταμορφώσουν σε κινητήρια δύναμη.
Ακόμα καλύτερα... σε φίλο και σύμμαχο.

Η Αλήθεια

Ψάξε, βρες, αποδέξου, έκφρασε την Αλήθεια μέσα σου.
Μόνο τότε θα απελευθερωθείς από τη φυλακή της γνώμης των άλλων.
Φαντάσου να ήξερες την απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα κερδίσω την αγάπη των άλλων;» Με ποιο τρόπο θα την αξιοποιούσες; Και πόσο μακριά θα έφτανες για μια τέτοια γνώση;
Φαντάσου τώρα και κάτι ακόμα. Ο πιο διάσημος ζωγράφος της εποχής μας, ο άνθρωπος που κατέχει το μυστικό της ασύλληπτης επιδρα- στικότητας, σε καλεί και σου ανακοινώνει ότι έχεις «επιλεχθεί». Σε στέλνει σε ένα αλλιώτικο ταξίδι στο ΝηΣί του Ανθρώπου. Εκεί ανατρέ- πονται όλα όσα μέχρι τώρα θεωρούσες αυτονόητα και ανακαλύπτεις…
… τ η ν Α λ ή θ ε ι α .
Η Αλήθεια, αν διαδοθεί, είναι ικανή να επηρεάσει την ανθρωπότητα με έναν απίθανα καταλυτικό τρόπο. Είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες, λύνει κάθε γρίφο, δίνει απάντηση σε κάθε ερώτημά σου, σε απελευθερώνει από κάθε φόβο.
Και δεν μπορείς να φανταστείς πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος όταν δεν φοβάται άλλο. Όταν δεν φοβάται πια…
Αλήθεια, εσύ αντέχεις την Αλήθεια;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο. Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards). Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί. Τα βιβλία του Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου και Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) ήταν υποψήφια για τα βραβεία αναγνωστών το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Τόσο αυτά όσο και το βιβλίο-ημερολόγιο Γράψε τη δική σου Ιστορία έγιναν γρήγορα από τα ευπώλητα της κατηγορίας τους. Το τελευταίο του έργο έχει τίτλο Η ΑΛΗ8ΕΙΑ και προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες. Τυρίνος, ο κλέφτης φόβων είναι το πρώτο παραμύθι του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Πρόσφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy η οποία προσφέρει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για την υποστήριξη παιδιών, γονιών/φροντιστών και εκπαιδευτικών. Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που είναι απαραίτητα για να τον πραγματοποιήσουν. Περισσότερα εδώ: www.IslandofMan.gr

View this gallery on Flickr
 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69