tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το βιβλίο «Σοσιαλισμός και Πολιτική Εξουσία σήμερα» (φωτογραφίες)

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το συλλογικό βιβλίο «Σοσιαλισμός και Πολιτική Εξουσία σήμερα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Στις σελίδες του βιβλίου εξετάζονται οι ιστορικές και θεωρητικές καταβολές της σοσιαλιστικής οικογένειας οι εξελίξεις και οι μετασχηματισμοί που προτείνονται με όρους ιδεολογικούς και οργανωτικούς σε σχέση με τα κυρίαρχα σε κάθε εποχή προτάγματα του καπιταλισμού, η σχέση των σοσιαλιστικών κομμάτων με την ανάπτυξη και την εξέλιξη της κοινωνικής πολιτικής.

Έμφαση δίνεται στην έρευνα της εξέλιξης της σοσιαλιστικής στρατηγικής στην Ελλάδα μέσω της οργανωτικής και ιδεολογικής εξέλιξης του ΠΑΣΟΚ και στην οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα. Ζητήματα που αναλύονται είναι, επίσης, το νέο οικονομικό πλαίσιο και οι οικονομικές ανισότητες, η κρίση της κοινωνικής πολιτικής στη σημερινή συγκυρία, οι νέες προκλήσεις που εγείρει η τεχνολογική εξέλιξη και η τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και ο σοσιαλισμός ως πολιτική των ορίων.

Σκοπός του βιβλίου είναι να συμβάλλει στην ακαδημαϊκή, αλλά και τρέχουσα κοινωνική και πολιτική συζήτηση, σχετικά με τη σημασία των ιδεών του σοσιαλισμού και τον ρόλο του σοσιαλιστικού κόμματος στο πλαίσιο του σύγχρονου καπιταλισμού.

Την εκδήλωση συντόνισε ο βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας. Στην τοποθέτησή του άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τόνισε ότι ο σοσιαλισμός είναι ο άλλος δρόμος που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Για το βιβλίο μίλησαν ακόμη οι:

Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, συγγραφέας, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Τζήμας Θέμης, Δικηγόρος, διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ και μεταδιδακτορικός ερευνητής.

Δέλλας Αθανάσιος, Απόφοιτος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Πρόεδρος ΚΑΠΑ Βέροιας

Καταραχιά Νίκη, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, καθηγήτρια.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69