tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε στην Βέροια το "Διαδικτυακό Savoir- Vivre" του Χρήστου Ζαμπούνη (φωτογραφίες)

Οι εκδόσεις Φερενίκη παρουσίασαν στην Βέροια, στον Πολυχώρο "Ελιά" το νέο βιβλίο του Χρήστου Ζαμπούνη "Το Διαδικτυακό Savoir- Vivre". 

Το "Διαδικτυακό Savoir- Vivre" αποτελεί συνέχεια του βιβλίου "Savoir- Vivre" που εξέδωσε ο Χρήστος Ζαμπούνης το 2002. Το νέο βιβλίο εκτός από εγχειρίδιο χρηστής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο απαντά σε ερωτήματα όπως:

"Με ποιον τρόπο διαχειριζώμεθα τα αρνητικά σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσεως; Τι πράττουμε όταν μετανοιώνουμε για μία ανάρτηση; Πότε μπλοκάρουμε; Τι είναι το μπλε φως στις οθόνες των ηλεκτρικών μας συσκευών; Πώς αντιδρούμε όταν δεχώμεθα μία απροειδοποίητη βιντεοκλήση; Γιατί αποφεύγουμε τις «ηλεκτρονικές νταντάδες»;. Πότε ομιλούμε στον πληθυντικό και πότε στον ενικό σε μία τηλεδιάσκεψη; Τι επιβάρυνση προκαλεί στο Περιβάλλον η αποστολή videos; Πώς αντιμετωπίζουμε τον εθισμό στον ηλεκτρονικό τζόγο; Σε ποια e-mails απαντάμε και σε ποια όχι; Με ποια κριτήρια επιλέγουμε τους φίλους μας στο Facebook και στα άλλα social media; Είναι αγενές να γκουγκλάρουμε κάποιον μόλις τον γνωρίσουμε, ενώπιος ενωπίω; Έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε να δούμε το βίντεο που μας τράβηξε κάποιος άγνωστος χωρίς τη θέλησή μας;".

Εκτός από τον συγγραφέα, για το βιβλίο μίλησαν οι:

  • Τροχοπούλου Ελπίδα, Digital Beauty Editor
  • Μπίκα Ιωάννα, Foodblogger(bookitsa.gr)
  • Κιορπές Κωνσταντίνος , Creative Director
  • Καλλιγάς Γεράσιμος, Ιδρυτής Κ.Ξ.Γ. Λέξις & του εκδοτικού οίκου Super Course

Η κ. Τροχοπούλου αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του διαδικτύου και στο πως βοήθησαν την δουλειά της τα social media.

Η κ. Μπίκα στάθηκε στο νέο κόσμο που άνοιξε μπροστά μας το διαδίκτυο, αναφέρθηκε στους "χρυσούς κανόνες του διαδικτύου" που μπορεί να βρει κανείς στο νέο βιβλίο του Χρήστου Ζαμπούνη και χαρακτήρισε το "Διαδικτυακό Savoir- Vivre" επίκαιρο, χρήσιμο, σύγχρονο.

Ο Κώστας Κιολπές, σχεδιαστής του βιβλίου, αναφέρθηκε στην επανάσταση που έφερε στην καθημερινότητα των πολιτών το διαδίκτυο και στάθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης κανόνων συμπεριφοράς στην επικοινωνία μέσω διαδικτύου.

Ο Γεράσιμος Καλλιγάς, αφού ανέφερε ότι το διαδίκτυο σκοτώνει την ανάγνωση βιβλίων και εδραιώνει την αγγλική γλώσσα, υπογράμμισε ότι ήταν αρνητής της σύγχρονης τεχνολογία έως το 2021. Για τις ανάγκες ενός βιβλίου άρχισε να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και έκανε εγγραφή στο Facebook. Ο νέος κόσμος που άνοιξε μπροστά του, οι δυνατότητες στην δωρεάν επικοινωνία από την μια άκρη του πλανήτη στην άλλη αλλά και ο πλούτος των πληροφοριών, έβαλαν το διαδίκτυο και την σύγχρονη τεχνολογία στην ζωή του. Για το "Διαδικτυακό Savoir- Vivre" ο κ. Καλλιγάς είπε ότι είναι ένα βιβλίο που πρέπει να έχει ο καθένας που ασχολείται με το διαδίκτυο και πρόσθεσε ότι εκτός από τους κανόνες συμπεριφοράς, ο αναγνώστης μπορεί να βρει και χρήσιμα άρθρα.

Ο συγγραφέας Χρήστος Ζαμπούνης τόνισε ότι έγραψε αυτό το βιβλίο διότι θεωρεί ότι ο άνθρωπος προηγείται της μηχανής και εξήγησε ότι όταν βρισκόμαστε στο τραπέζι με τους δικούς μας, το κινητό δεν θα πρέπει να βρίσκεται εκεί όπως και όταν βγαίνουμε με φίλους, το κινητό τηλέφωνο πρέπει να βρίσκεται στην τσέπη. "Η λογική του Διαδικτυακού Savoir- Vivre είναι ότι δεν πρέπει να ενοχλούμε τον άλλο. Πιστεύω ότι μετά από μερικά χρόνια θα επικρατήσει η κοινή λογική και οι καλοί τρόποι στο διαδίκτυο" είπε κλείνοντας ο κ. Ζαμπούνης.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69