tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ιστορικό περίπατο διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο και ο συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας

Το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, σε συνεργασία με τον Βεροιώτη δημοσιογράφο - συγγραφέα Αλέκο Χατζηκώστα, διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης έναν ιστορικό περίπατο στην πόλη μας. Το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας μεγάλο καθώς μέσα από αυτή τη διαδρομή γνώρισαν γεγονότα άγνωστα μέχρι σήμερα γι αυτούς.

Στην αποψινή δράση ο συγγραφέας σε ρόλο ξεναγού έκανε τον πρώτο ιστορικό περίπατο στον Δήμο της Βέροιας και συγκεκριμένα στην Βέροια. Οι ιστορικοί περίπατοι βασίζονται στα 4 βιβλία ιστορίας που έχει εκδώσει, καθώς επίσης και στα εκατοντάδες άρθρα τοπικής ιστορίας που έχει δημοσιεύσει εδώ και 3 περίπου δεκαετίες.

iliotropio alex 2

«Η προσπάθειά μου είναι μέσα από τους περιπάτους και μέσα από συγκεκριμένες τοποθεσίες στη Βέροια να μιλήσω για τη Βέροια του εικοστού αιώνα ιδιαίτερα πάνω σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Δεν θα αναφερθώ δηλαδή σε μνημεία, αρχαιολογικά, εκκλησίες και τα λοιπά, αλλά σε πολιτικά, ιστορικά γεγονότα τα οποία έχουν σχέση με την Βέροια και δυστυχώς σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι τελείως άγνωστα. Η βόλτα σήμερα θα είναι σύντομη. Θα ξεκινήσουμε από το 6ο Δημοτικό Σχολείο, όπου έγινε η μεγαλύτερη σφαγή κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής από τους γερμανούς και τους συνεργάτες τους (51 άτομα). Θα πάμε στον Άγιο Αντώνιο, όπου θα μιλήσουμε για το πανηγύρι, για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και τα λοιπά. Θα περάσουμε από την Εβραϊκή συνοικία και θα πούμε ακριβώς τα γεγονότα σε σχέση με τους Εβραίους που έγιναν κατά τη διάρκεια της κατοχής και θα καταλήξουμε στην πλατεία Ωρολογίου, όπου θα μιλήσουμε για τις φυλακές που υπήρχαν εκεί, για τα παλιά δικαστήρια, για τα στρατοδικεία, για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και θα καταλήξει η συγκέντρωσή μας - περίπατος με την ανάλυση κάποιων σημαντικών τοπόσημων που δημιουργήθηκαν στη Βέροια μετά τον πόλεμο, για παράδειγμα νοσοκομείο, μητροπολιτικό μέγαρο και διάφορα άλλα», δήλωσε ο κος Χατζηκώστας λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο περίπατος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69