tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το βιβλίο του Γιώργου Κολοβού «Παρέμβαση στις Μαθησιακές Δυσκολίες στη Γλώσσα, Μέθοδος «ΚΟΛΟΒΟΣ» παρουσιάστηκε στην Βέροια

Το βιβλίο του ειδικού παιδαγωγού Γιώργου Κολοβού με τίτλο «Παρέμβαση στις Μαθησιακές Δυσκολίες στη Γλώσσα, Μέθοδος «ΚΟΛΟΒΟΣ, Εγχειρίδιο Εφαρμογής της Μεθόδου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαζήση, παρουσιάστηκε την Δευτέρα, στην κατάμεστη αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Το βιβλίο είναι ένα επιστημονικό εγχειρίδιο εφαρμογής της μεθόδου ΚΟΛΟΒΟΣ. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και αποτελεσματική μέθοδο στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Η Διδάκτωρ Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Σορβόννης Paris IV Τζωρτζίνα Αθανασίου χαιρέτισε και συντόνισε την εκδήλωση. Για το βιβλίο είπε ότι είναι ένα εγχειρίδιο ζωής. Περιλαμβάνει όλη την αγάπη του Γιώργου Κολοβού για τα παιδιά. Στο εξώφυλλο υπάρχει QR που οδηγεί στην ιστοσελίδα της μεθόδου και δίνονται λεπτομέρειες για τις στρατηγικές και τον τρόπο εφαρμογής της με σχετικά βίντεο. Στο βιβλίο παρουσιάζονται τα επτά επίπεδα της μεθόδου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθυμία Γώτη και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα.

Για το βιβλίο από την προοπτική της δύναμης της εικόνας μίλησε ο Διονύσης Διαμαντόπουλος, MSc Παιδαγωγικής - Diploma στις Μαθησιακές Δυσκολίες πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Ο κος Διαμαντόπουλος μίλησε για το πνευματικό - επιστημονικό έργο του Γιώργου Κολοβού, που του πήρε 30 χρόνια ενδελεχούς παρατήρησης του τρόπου μελέτης των παιδιών. Η μέθοδος απευθύνεται σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Οι λέξεις συνδέονται με εικόνες και τα παιδιά μπορούν να μάθουν ανάγνωση και γραφή εύκολα και γρήγορα… Η διαφορά της μεθόδου έγκειται στις μνημονικές τεχνικές.  Η μέθοδος δεν πρέπει να λείπει από κανένα σχολείο και ιδιαίτερα στα ειδικά σχολεία να αποτελέσει βασικό εγχειρίδιο διδασκαλίας. Η μέθοδος έχει εκπληκτικά αποτελέσματα και την προτείνει ανεπιφύλακτα σε γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και σχολεία.

Ο Πέτρος Σταγιόπουλος, Διδάκτωρ στις Επιστήμες της Αγωγής Προϊστάμενος Α' ΚΕΔΑΣΎ Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην επεξεργασία των πληροφοριών και των τρόπων σκέψης των παιδιών, πως αντιδρούν τα παιδιά ειδικής αγωγής στην μέθοδο ΚΟΛΟΒΟΣ, κι όχι μόνον αυτά αλλά και της γενικής εκπαίδευσης, στους λόγους που την καθιστούν αποτελεσματική... Η μέθοδος «μαθαίνει πώς να μαθαίνει το παιδί». Το βιβλίο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με παιδιά με σχολικές δυσκολίες.

Έπειτα η Διδάκτωρ στις Επιστήμες της Αγωγής Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 Κατερίνα Παπαγεωργίου, τα αλφαβητικά συστήματα ανάγνωσης και γραφής στην εκπαίδευση. Η κα Παπαγεωργίου ‘πάτησε’ στα χνάρια της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, στις ικανότητες του ανθρώπου στην ανάγνωση και γραφή. Η μετάβαση των παιδιών από τον προφορικό λόγο στον γραπτό λόγο αποτελεί πολύπλοκη διαδικασία, δραστηριοποίηση πολλών γνωστικών λειτουργιών… Για την εφαρμογή της μεθόδου ΚΟΛΟΒΟΥ είναι απαραίτητο να γίνει πρώτα αξιολόγηση στην Γλώσσα, ώστε να ανιχνευθεί η μαθησιακή κατάσταση του παιδιού. Έκλεισε την ομιλία της με σκέψεις που τις δημιουργήθηκαν όταν είδε στις τάξεις τα θεαματικά αποτελέσματα της μεθόδου ΚΟΛΟΒΟΥ.

Η Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, Αναστασία Λαφάρα MSc στις Επιστήμες της Αγωγής, παρουσίασε την μέθοδο ΚΟΛΟΒΟΣ και ποια είναι τα οφέλη της. Η κα Λαφάρα είπε ότι η μέθοδος εφαρμόζεται στο σχολείο και τα οφέλη που αποκομμίζουν τα παιδιά είναι πολλά. Η μέθοδος αποτελείται από επτά επίπεδα – αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτά και είναι διαθέσιμη σε 5 γλώσσες.

Στο τέλος τον λόγο πήρε ο ειδικός παιδαγωγός Γιώργος Κολοβός ο οποίος αναφέρθηκε στο πως προέκυψε το βιβλίο, το οποίο έγινε με μεγάλη επιστημονική τεκμηρίωση και με ολοκληρωμένο τρόπο. Η μέθοδος είναι το αποτέλεσμα 35ετούς έρευνας στην οποία συμμετείχαν 1.500 παιδιά, όπου το αποτέλεσμα φάνηκε ανάλογα με την περίσταση. Ο ίδιος εργάζεται στην ειδική αγωγή 38 χρόνια, που αποτελεί ένα ευρύ πεδίο έρευνας, όπου τα αποτελέσματα είναι για την γενική αγωγή… Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα όσους και όσες εφαρμόζουν την μέθοδο ΚΟΛΟΒΟΣ και να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας το βιβλίο του ειδικού παιδαγωγού Γιώργου Κολοβού, που παρουσιάζει τη μέθοδο «ΚΟΛΟΒΟΣ». Η μέθοδος αποτελεί ένα ολοκληρωμένο διδακτικό πακέτο, το οποίο στοχεύει μεν στην υποβοήθηση της ανάπτυξης της αναγνωστικής δεξιότητας κάθε παιδιού προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε επικινδυνότητα εμφάνισης μαθησιακών και άλλων σχολικών δυσκολιών και από την άλλη, αποτελεί διδακτική παρέμβαση για τη βελτίωση και αποκατάσταση των αναγνωστικών δυσκολιών.

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει στοιχειοθετηθεί από μεγάλο αριθμό ερευνητικών ευρημάτων για την ελληνική γλώσσα. Η μέθοδος «Κολοβός» αποτέλεσε επίσης τη βάση προγραμμάτων εξειδίκευσης εκπαιδευτικών, ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων και λογοθεραπευτών, τα οποία είχαν αναπτυχθεί από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η μεγάλη αποδοχή σε επιστημονικό και εκπαιδευτικό επίπεδο της μεθόδου αυτής ως αποτελεσματικής, έγκυρης και αξιόπιστης, έχει οδηγήσει στην προσαρμογή της και σε άλλα γλωσσικά συστήματα, κυρίως αυτών που έχουν παρόμοια φωνολογική δομή με την ελληνική γλώσσα. Ήδη, έχει περατωθεί η ανάπτυξη της μεθόδου «Κολοβός» για τη Ρωσική, Πορτογαλική και Ιταλική γλώσσα και παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η προσαρμογή της στην Ισπανική γλώσσα.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Κολοβός είναι ειδικός παιδαγωγός με πολύχρονη εμπειρία σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης όσο και σε εθελοντικά προγράμματα υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή στο Διδασκαλείο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Υπήρξε επόπτης στην οργάνωση και υποστήριξη της πρακτικής άσκησης επιμορφωτικών σεμιναρίων ειδικής αγωγής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μετά από μακροχρόνια έρευνα στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά με αναγνωστικές δυσκολίες, προερχόμενες από οποιαδήποτε αιτία, δημιούργησε τη μέθοδο «ΚΟΛΟΒΟΣ», μία μέθοδος που βοηθά αποτελεσματικά στην κατάκτηση του μηχανισμού της ανάγνωσης, στη γραφή και στην κατανόηση των κειμένων.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69