tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το νέο της μυθιστόρημα παρουσίασε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη η Ανθή Θεοχαροπούλου

Το νέο βιβλίο της Ανθής Θεοχαροπούλου παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. Πρόκειται για το δεύτερο μυθιστόρημα της συγγραφέως με τίτλο “Ο Κάμπος”, που κυκλοφορεί από της εκδόσεις ΡΩΜΗ.

Το βιβλίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Δεν είναι ιστορικό μυθιστόρημα, αλλά ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, με πολλά στοιχεία ιστορικά από την περιοχή όπου εκτιλήσετε. Ο ήρωας του βιβλίου, ο Γιώργος Αμνιώτης είναι ο προπάππους της Ανθής.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με ανάλαφρο κι αλληλεπιδραστικό τρόπο, ξεφεύγοντας από τις καθιερωμένες βιβλιοπαρουσιάσεις.

Ο επιμελητής του βιβλίου, φιλόλογος - συγγραφέας, Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος συζήτησε οn stage με την συγγραφέα για την υπόθεση του βιβλίου (εάν υπάρχουν αυτοαναφορικά στοιχεί μέσα σε αυτό), σε ποιο πρόσωπο αναφέρεται, πως την ενέπνευσε η ιστορία, πόσος χρόνος της πήρε για να το γράψει, ποια βασικά συστατικά ενός βιβλίου της αρέσουν (περιγραφή, αφήγηση, διάλογος), εάν υπήρχε κάποιο σημείο του βιβλίου που θα άλλαζε, ποιες ήταν οι δυνατές και συγκινητικές σκηνές, ποιους ήρωες ξεχώρισε, ποιος ήταν ο τόπος και ο χρόνος όπου εξελίσσεται η ιστορία, ποιες ιδέες και μηνύματα ήθελε να περάσει στον αναγνώστη κ.α.

Η Ανθή Θεοχαροπούλου γνώριζε κάποια στοιχεία για τον πρόγονό της Γιώργο Αμνιώτη, όμως για τα υπόλοιπα έπρεπε να κάνει έρευνα. Για πράγματα που δεν γνώριζε χρησιμοποίησε μυθοπλαστικά στοιχεία. Της πήρε 4 χρόνια για να το ολοκληρώσει. Στο βιβλίο η Ανθή εστιάζει στις σχέσεις των ηρώων μεταξύ τους, ώστε ο αναγνώστης να καταλάβει την λογική της σκέψης τους και τα συναισθήματά τους, ενώ με τις παραστατικές περιγραφές νιώθει την ατμόσφαιρα της εποχής.

Ο κ. Αγγελίδης Γκέντζος είπε ότι το βιβλίο είναι πολύ καλό, ευανάγνωστο, με ιδιόμορφη σύνταξη και μακροπερίοδο λόγο. Η Ανθή γράφει όχι μόνο με την όραση και την ακοή αλλά με όλες τις αισθήσεις της κι αυτό είναι η επιτυχία της γραφής της.

Η Ανθή Θεοχαροπούλου, είναι η τέταρτη γενιά, είπε “οφείλουμε τιμή στον Γιώργο Αμνιώτη, έναν έντιμο άνθρωπο που προσέφερε πολλά και στον Μακεδονικό Αγώνα”.

Ανάμεσα στις ερωταπαντήσεις η ψυχολόγος – ηθοποιός Ελένη Κουπίδου και η ηθοποιός Έλενα Τσακαλίδου, διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου για να ταξιδέψουν τους θεατές στον “Κάμπο” όπου διαδραματίζεται η ιστορία του βιβλίου.

Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμείται από έναν πίνακα της Ανθής. Η Ανθή, γέννημα θρέμμα του κάμπου έχοντας μνήμες και εικόνες του κάμπου τον φιλοτέχνησε με στάχυα και άλλα στοιχεία της φύσης.   

Στο τέλος η συγγρφέας απάντησε σε ερωτήματα του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι γράφει το επόμενο βιβλίο της με μια δραματική ιστορία αφιερωμένη στην Λένια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Γιώργος Αμνιώτης με τον αδελφό του Θανάση εγκατέλειψαν βιαστικά τον τόπο τους, κουβαλώντας όλη τη φρίκη πάνω σ’ ένα άλογο.

Πέρασαν οι δυο τους όγκους βουνών, προσπαθώντας να σβήσουν την οσμή του νωπού αίματος, να λησμονήσουν τη μορφή των καμένων γονιών τους … τη φλογισμένη γη.

Ο κάμπος τους αγκάλιασε, τους έκανε ένα με τους δικούς του.

Γάμος, παιδιά, έρωτας, αρρώστιες, φιλίες, μυστικά, αγώνας για την ελευθερία…

Κι εκεί όμως τους έλειπε το οξυγόνο της ελευθερίας.

Μια συναρπαστική ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα μιας άλλης εποχής.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ανθή Θεοχαροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Διαβατό της Βέροιας. Σπούδασε φυσικοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Επέστρεψε στη γενέτειρά της και άνοιξε στο κέντρο της Βέροιας το δικό της φυσικο-θεραπευτήριο, εργαζόμενη για πάνω από σαράντα χρόνια σ’ αυτό. Είναι παντρεμένη, έχει έναν γιο και δύο εγγόνια. Παράλληλα με την εργασία της ασχολήθηκε με τη ζωγραφική. Έργα της βρίσκονται σε δημόσια κτήρια και σε ιδιωτικές συλλογές. Ο «Κάμπος» είναι το δεύτερο βιβλίο της. Το πρώτο της, με τίτλο «Θάλασσα γυναίκα» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ρώμη το 2018.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69