tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Το φοβισμένο βατραχάκι και το ντροπαλό σύννεφο» της Κατερίνας Κωνσταντίνου παρουσιάστηκε στην Βέροια

Το παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Κωνσταντίνου «Το φοβισμένο βατραχάκι και το ντροπαλό σύννεφο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα, παρουσιάστηκε στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ στην Βέροια.

«Το φοβισμένο βατραχάκι και το ντροπαλό σύννεφο» είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως και μάλιστα σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά.

Η Εξελικτική και Σχολική Ψυχολόγος, Δρ Ειρήνη Αναγνώστου Κελεπούρη, μίλησε για την συγγραφέα Κατερίνα Κωνσταντίνου, που έχουν κρατήσει δεσμούς φιλίας καθώς εργάστηκαν μαζί πριν καμιά δεκαετία και συνέχισε μιλώντας για το βιβλίο της, στα συναισθήματα και στη yoga.

Έπειτα η συγγραφέας Κατερίνα Κωνσταντίνου, με διαδραστικό τρόπο διάβασε μια ιστορία του βιβλίου και μαζί με τα παιδιά έκανε διασκεδαστικές ασκήσεις yoga που ως στόχο είχαν την εξάσκηση στην ισορροπία και τη συγκέντρωση προσοχής.

«Τα παιδιά από μικρή ηλικία μαθαίνουν αγγλικά στο σχολείο. Ζώντας στο εξωτερικό είδα ότι το δίγλωσσο βοηθάει τα παιδιά. Οι ξένες γλώσσες ανοίγουν το μυαλό των παιδιών. Είναι μια καλή αρχή από πολύ μικρές ηλικίες τα παιδιά να εξοικειώνονται με μια ξένη γλώσσα. Άλλωστε ζούμε σε πολιτισμούς πολυπολιτισμικούς».

Αφορμή για την συγγραφή του βιβλίου στάθηκε το πάντρεμα της ψυχολογίας και της yoga.

«Δούλεψα αρκετά χρόνια ως ψυχολόγος, 17 χρόνια, και τελευταία που ασχολήθηκα με την yoga θεωρώ ότι συμπληρώνουν η μία την άλλη, το σώμα και την ψυχή. Μου άρεσε αυτό. Ήθελα να μιλήσουμε για συναισθήματα και να βοηθήσουμε τα παιδιά μέσα από τις ασκήσεις να το εκφράσουν και σωματικά. Μάλιστα, υπάρχει ως σκέψη η συγγραφή ενός ακόμη παιδικού βιβλίου, που η ιστορία θα συνοδεύεται από ασκήσεις, πάλι με έκφραση συναισθημάτων».

Η Κατερίνα Κωνσταντίνου έχει δεσμούς φιλίας και συγγένειας στην πόλη μας, καθώς πριν μερικά χρόνια δούλεψε σε υπηρεσία της πόλης και είχε συνεργαστεί με την κ. Αναγνώστου.

«Αγαπώ πολύ την Βέροια. Είναι πολύ ζωντανή σε επίπεδο κουλτούρας και πολιτισμού».

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της οικογένειας αλλά και του σχολείου, από νηπιαγωγούς, δασκάλους, γυμναστές, λογοπεδικούς, ψυχολόγους και είναι αφιερωμένο στην οικογένεια της συγγραφέως.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βιβλιόφιλοι, γονείς με τα παιδιά τους διαφόρων ηλικιών, καθώς επίσης και ο εκδότης του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

" Η παιδική ψυχολογία και η γιόγκα σε ένα δίγλωσσο βιβλίο!

Δύο τρυφερές εικονογραφημένες ιστορίες εμπνευσμένες από τη φύση που βοηθούν την έκφραση συναισθημάτων και εισάγουν το παιδί στην πρακτική της γιόγκα. Η τόλμη του μικρού βατράχου και η περιπέτεια του ντροπαλού σύννεφου καλλιεργούν στο παιδί την ενσυναίσθηση μέσα από όμορφες εικόνες που απεικονίζουν τις θέσεις της γιόγκα. Το ψυχοπαιδαγωγικό παραμύθι και η γιόγκα συνδυάζονται με σκοπό την έκφραση, τη χαλάρωση και τη διασκέδαση, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν το συντονισμό των κινήσεων και ενισχύουν τη συγκέντρωση των μικρών αναγνωστών/τριών. Ένα πολύτιμο ψυχο-εκπαιδευτικό εργαλείο για παιδιά, παιδαγωγούς, γονείς και δασκάλους παιδικής γιόγκα."

Δυο λόγια για τη δημιουργό των ψυχοπαιδαγωγικών παραμυθιών

Η Κατερίνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με εξειδίκευση στη σχολική και εξελικτική ψυχολογία και στην ψυχοθεραπεία ομάδων μέσω της μη κατευθυντικής παρεμβατικότητας (N.D.I.).

Μετά από 15 χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε σχολεία και δομές φροντίδας της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, το πάθος της για την ολιστική υγεία και ευεξία την οδήγησαν στο να εκπαιδευτεί στη yoga (RYT500, πιστοποιημένη δασκάλα εκπαιδευτικής γιόγκα) και στις τεχνικές ενσυνειδητότητας (mindfulness).

Αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι την εφοδίασε με θεραπευτικά εργαλεία ενίσχυσης της προσοχής και της συγκέντρωσης, σωματικές πρακτικές φροντίδας του ψυχικού τραύματος και άλλες πολύτιμες πρακτικές αυτοφροντίδας.

Με στόχο κι ελπίδα τη διευκόλυνση της διαδρομής προς την αυτογνωσία, γράφει ψυχοπαιδαγωγικά παραμύθια για παιδιά και προσφέρει συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε συνδυασμό με πρακτικές yoga και mindfulness.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69