tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το βιβλίο – αληθινή ιστορία του Γ. Γουλτίδη παρουσιάστηκε στην Βέροια

Το βιβλίο του Γιώργου Γουλτίδη με τίτλο «Το δικό μου παιδί», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής, παρουσιάστηκε στην Βέροια.

Αφορμή για τη συγγραφή του βιβλίου, που είναι το πρώτο του συγγραφέα, στάθηκε η πραγματική ιστορία του και η υπόθεση υιοθεσίας του.

Πρόκειται για την τρίτη παρουσίαση του βιβλίου. Προηγήθηκε η πρώτη στην έδρα του εκδοτικού οίκου στην Θεσσαλονίκη, η δεύτερη στη Νάουσα κι απόψε στην πόλη μας, όπου ο συγγραφέας διατηρεί συγγενικούς δεσμούς.

Η παρουσίαση, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Ελκυστής, το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο», σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Φλεβάρη, στο φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Για το βιβλίο του – την κατάθεση ψυχής, μίλησε ο συγγραφέας, Γιώργος Γουλτίδης.

«Είμαι υιοθετημένος. Αφορμή στάθηκαν όσα συζήτησα κι άκουσα από φίλους, που ασκούν διάφορες ειδικότητες, καθώς και σεμινάρια για την επικοινωνία των ανθρώπων και πως μπορεί να αναπτύξεις κάτι, που παρακολούθησα, και σκέφτηκα να γράψω την πραγματική μου ιστορία. Να την περάσω σε κάποιον άνθρωπο, ο οποίος κι αυτός θα θέλει να δει μια άλλη πλευρά από αυτήν που του έχουν δώσει κάποια άλλα άτομα. Είναι μία κατάθεση ψυχής αυτό το βιβλίο. Είναι το βίωμά μου. Αναφέρει το πώς το έμαθα, πώς βρήκα κατά τύχη τους βιολογικούς μου γονείς και πως κατέληξε το θέμα. Έχει να κάνει μόνο με την υιοθεσία. Κάποια άλλα κομμάτια της ηλικίας μου τα περνάω πολύ γρήγορα…».

Η ψυχολόγος Κλειώ Λιναράκη μίλησε για το θέμα που θίγει το βιβλίο, την υιοθεσία. Αναφέρθηκε στη διαδικασία της υιοθεσίας που μπορεί να μπει μια οικογένεια -τα τελευταία χρόνια είναι πιο εύκολη, στα συναισθήματα των ανθρώπων –πως αισθάνονται- που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία και επικεντρώθηκε στην κατάλληλη ηλικία που πρέπει ένα παιδί να μάθει ότι είναι υιοθετημένο, πως πρέπει να διαχειριστούν οι γονείς την όλη κατάσταση και το πιο σημαντικό ότι δεν πρέπει να κρύψουν από το παιδί την αλήθεια, να μάθει δηλαδή ότι είναι υιοθετημένο.

«Το βιβλίο είναι ωραία και απλά γραμμένο, αλλά σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και τις μνήμες», είπε για το βιβλίο.

Ανάμεσα στις ομιλίες η Έλενα Κωλέτση, σύζυγος του συγγραφέα, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου.

Το κοινό απηύθυνε ερωτήματα στο πάνελ, με τον συγγραφέα και τη σύζυγό του να απαντούν σε θέματα που αφορούσαν στα όσα συνέβησαν στην οικογένειά τους και την ψυχολόγο να απαντά στα ζητήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες κατά τη διαδικασία της υιοθεσίας.

Σχολιάζοντας για τις εντυπώσεις που έχει προκαλέσει το βιβλίο στους αναγνώστες  ο συγγραφέας είπε «Τα σχόλια είναι θετικά. Πάει καλά. Δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο κάποιον-α που το έχει διαβάσει, κι αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ. Γιατί μπόρεσα να δώσω την δική μου θέση όπως το είδα, το βίωσα και το περνάω πολύ όμορφα με αγάπη, έτσι ώστε να δει ο αναγνώστης τη δική μου πλευρά κι όχι κάτι άλλο, ξένο και κακό… Το θέμα του βιβλίου είναι ιδιαίτερο. Υπήρχαν και ακόμη υπάρχουν ταμπού για το θέμα των υιοθεσιών».

Το ταξίδι του βιβλίου θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, με σκέψεις στο μέλλον και για επόμενο βιβλίο.  

Στο τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πραγματική ιστορία του Γιώργου, ενός ανθρώπου που έμαθε σε μικρή ηλικία από τους θετούς του γονείς πως είναι υιοθετημένος. Έκτοτε, ενώ κατάφερε να αποδεχτεί αυτή την ιδέα, κάποιες τυχαίες συναντήσεις, συγκυρίες αλλά και η φυσική περιέργεια τον οδήγησαν στο να ερευνήσει και να ανακαλύψει πολλά για το παρελθόν του, τη ζωή των βιολογικών του γονέων αλλά και τα ίχνη όσων συγγενών του είναι ακόμη εν ζωή.

Μια ιστορία τρυφερή, που αγκαλιάζει την ευαίσθητη φύση του ανθρώπου, την αποφασιστικότητα και, πάνω απ’ όλα, την ανάγκη να ανακαλύψει αυτή την αλήθεια που θα του χαρίσει το ύψιστο καταφύγιο: την αγάπη.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Γιώργος Γουλτίδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1968 και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, στην οποία και κατοικεί. Αποφοίτησε από τεχνική σχολή με την ειδικότητα του μηχανικού αυτοκινήτων και πήρε πτυχίο από ΙΕΚ ως βοηθός λογιστή. Έως και σήμερα όμως, εργάζεται στον χώρο των πωλήσεων ως εξωτερικός πωλητής. Με αυτή του την ιδιότητα έχει επισκεφθεί τις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και έχει γνωρίσει πολλούς ανθρώπους κάθε είδους. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, με κύριο θέμα την επικοινωνία με τους ανθρώπους. Η προσωπική του ιστορία, αλλά και τα ακούσματά του από πολλούς ανθρώπους, τον ώθησαν να γράψει αυτό το βιβλίο και να μεταφέρει στους αναγνώστες του κάποιες θετικές σκέψεις.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69