tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εργαστήριο Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης σε σχολείο της Αλεξάνδρειας

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ” και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας έχουν εξασφαλίσει ένα κινηματογραφικό εργαστήριο μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος “Όλοι στο κάδρο” του Νεανικού Πλάνου υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Όλοι στο κάδρο”, θα υλοποιηθεί “ένα πενθήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο ντοκιμαντέρ” για μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας από 12-16 Οκτωβρίου σε συνεργασία του Νεανικού Πλάνου, της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ” και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Περιγραφή Πενθήμερου Κινηματογραφικού Εργαστηρίου Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την δημιουργία κριτικής και δημιουργικής ματιάς των μαθητών στα σχολεία. Το εργαστήριο ντοκιμαντέρ είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο μέσο, μη τυπικής εκπαίδευσης για τη δημιουργία κριτικής, κοινωνικής και δημιουργικής συνείδησης των μαθητών. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου τα παιδιά μαθαίνουν την γλώσσα του κινηματογράφου, εξοικειώνονται με τις τεχνικές του και τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας, μυούνται στα εκφραστικά του μέσα και καθοδηγούνται στην έρευνα του επιλεγμένου θέματος καθώς και στη δημιουργία σεναριακού σχεδιάσματος που θα βοηθήσει στην οργάνωση των γυρισμάτων. Κατανοούν και μοιράζονται τους ρόλους του κινηματογραφικού συνεργείου μπροστά και πίσω από την κάμερα. Μετά από μια σειρά μικρών ασκήσεων με την κάμερα, ακολουθεί η διαδικασία των γυρισμάτων και η ταινία ολοκληρώνεται, μπαίνοντας στο τελικό στάδιο που είναι το μοντάζ. Εκπαιδευτής-Σκηνοθέτις : Διονυσία Κοπανά.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και τρεις προβολές βραβευμένων ταινιών για παιδιά και νέους από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, για μαθητές 2 Δημοτικών Σχολείων και 1 Γυμνασίου.

Σύντομη περιγραφή των ταινιών που θα προβληθούν σε σχολεία της Αλεξάνδρειας :

1. Το Αγόρι και ο Κόσμος του Alê Abreu, Animation 81΄, Βραζιλία, 2013. (1ο Δημοτικό Αλεξάνδρειας)

Η ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική.

2. Λόλα: ένα μπιζέλι για σπίτι/ Lola on the pea, του Thomas Heinemann μυθοπλασία, Γερμανία, 90', 2014. (4ο Δημοτικό Αλεξάνδρειας)

Η Lola ζει με την μητέρα της Loretta σε ένα πλωτό σπίτι. Από τότε που εξαφανίστηκε ο πατέρας της, έχει γίνει εσωστρεφής και ζει στην δικό της ονειρικό κόσμο. Έχει ορκιστεί να μην κόψει το μαλλιά της ούτε να πλύνει το σημείο στο λαιμό της που την φίλησε για τελευταία φορά ο πατέρας της, μέχρι εκείνος να επιστρέψει. Με τους συμμαθητές της στο σχολείο δεν έχει σχέσεις και ο μόνος της φίλος είναι ο τρελός γεροκαπετάνιος Solmsen. Μια μέρα, ενώ καθόταν στο ποτάμι, εμφανίστηκε ένα νέο αγόρι, ο Rebin. Ο Rebin ήταν ένας νεαρός Κούρδος που ζούσε παράνομα στην Γερμανία με τους γονείς του, πράγμα που μόνο η δασκάλα τους γνώριζε. Σιγά-σιγά γίνεται φίλος με την Lola, παρά τις συμβουλές του πατέρα του να είναι μόνος. Ταυτόχρονα η μαμά της Lola, γνωρίζει έναν άντρα, τον Kurt. Η Lola όμως δεν έχει σκοπό να αφήσει κανέναν να πάρει τη θέση του πατέρα της και κάνει τα αδύνατα δυνατά να τους χωρίσει. Όταν όμως η μαμά του Rebin θα αρρωστήσει βαριά, η Lola θα αναγκαστεί να ζητήσει τη βοήθεια του Kurt. Λίγες μέρες μετά, ο Rebin και η οικογένειά του εξαφανίζονται…

3. Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο / Rocca changes the world, της Katja Benrath, μυθοπλασία, Γερμανία, 101', 2019. (2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας)

Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Rocca. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μία, μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά–αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα-, η Rocca ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Rocca υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Caspar και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ταυτόχρονα, παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69