tsakiridis ban july21

sidiropoulos oil

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD
Τα Παπάκια

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

access ban20

Κινηματογράφος Σταρ: Κάποιοι “δήθεν” φίλοι βάλθηκαν…

Από τους ιδιοκτήτες του Κινηματογράφου Σταρ εστάλη η παρακάτω επιστολή:

«Το σινεμά μάς κάνει καμιά φορά να βλέπουμε καθαρότερα τον κόσμο κι ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, από τις ιδέες που αποκαλούμε νεοφιλελευθερισμό που απειλεί να μας φτάσει στην καταστροφή, στη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων, από την Ελλάδα ως τη Βραζιλία. Το σινεμά μας έχει πολλές παραδόσεις. Μία είναι και το σινεμά της διαμαρτυρίας, αυτό που δείχνει τους ανθρώπους ενάντια στην εξουσία. ΚΕΝ Λόουτς

Και με αυτήν έχουμε να κάνουμε.. αλλά και σε αυτήν απευθυνόμαστε..

Κάποια Βάλθηκαν να μας κλείσουν,,

Κάποιοι με θέσεις ανωτέρων νόμισαν πως ξέρουν τα πάντα για το σινεμά..

Ακούσαμε επίσης και γελάσαμε πώς αυτές οι πράξεις καλό μας κάνουν κιόλας..

Άλλοι πάλι χάρηκαν και είπανε και μπράβο στο να τον ρημάξουμε τελείως..

Με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, με πράξεις παράνομες, και βασικά όπως λέμε εμείς που δεν είμαστε στην εξουσία του τόπου,,, παίρνοντας αποφάσεις «με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο»..

Μερικά λόγια έχουμε μονάχα να τους πούμε,,

Αυτός ο χώρος είναι στην ιστορία της πόλης, και αυτοί οι “δήθεν” φίλοι του σινεμά μόνο σε αυτήν δεν θα υπάρχουν.

Ο χώρος αυτός λειτούργησε με την αγάπη του κόσμου από το 1953 και θα λειτουργεί ως το 3053. Από εδώ περάσανε όλοι οι γνωστοί του Ελληνικού κινηματογράφου. Όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας (λαμόγια και μη), όλοι οι περιοδεύον θίασοι ,, και βασικά όλοι εσείς που με την αγάπη σας βοηθήσατε να κρατηθεί αυτός ο χώρος.. και το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι μόνο καλά λόγια έχουν να πούνε.

Δεν υπάρχει όμως βασικός λόγος ανησυχίας..

Δεν είναι τυχαίο που τόσα χρόνια μας στηρίζει ο απλός κόσμος με τον οβολό του για 2-3 ώρες ποιοτικής και ασφαλής διασκέδασης στην πρόσφατα ανακαινισμένη Θερινή μας αίθουσα, αλλά και στις 2 χειμερινές μας.

Δεν είναι τυχαίο που ο κινηματογράφος της πόλης μας είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα και ο 4ος στην Ευρώπη που επιλέγηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώντας όλα τα κριτήρια (ποιοτικό πρόγραμμα, ασφάλεια, καινοτομία, ίδια κεφάλαια)για την δημιουργία πολιτισμικού κέντρου για περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε ψυχαγωγία.

Δεν είναι τυχαίο που ήδη ένα μέλος μας απαρτίζει το Ελληνικό κέντρο κινηματογράφου, τιμή για πόλη ή όχι ;

Δεν είναι τυχαίο που ο κινηματογράφος μας είναι μέλος εδώ και χρόνια στο δίκτυο των Ευρωπαϊκών κινηματογράφων. (δίκτυο αιθουσών με ποιοτικό πρόγραμμα κινηματογράφων)

Δεν είναι τυχαίο που ήδη έχει δρομολογηθεί και αναμένουμε να φτάσει αγορά νέου εξοπλισμού άνω των 80.000 για την νέα κινηματογραφική σεζόν. Ποσό που θα αξιοποιηθεί για την παροχή άριστης ποιότητας εικόνας και ήχου στο κοινό μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τον χώρο αυτόν δεν τον δίνουμε για ενοικίαση, παρ’ όλες τις διόλου ευκαταφρόνητες προτάσεις που μας έχουν γίνει εδώ και χρόνια από μεγάλες πολυεθνικές (ΖΑRΑ, Public κτλ), γνωρίζοντας τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στην μικρή αυτήν κοινωνία.

Αν δεν αγαπάμε εμείς το σινεμά τότε ποιος; Αυτοί που δεν πάτησαν το πόδι τους ποτέ εδώ και δεν είδαν ούτε μια ταινία; Αυτοί λοιπόν ορίζουν πιο είναι το καλό του σινεμά και νομίζουν πως θα ορίσουν και την τύχη του.. Έτσι είναι όμως.. Νομίζουν..

Ο μόνος λόγος για την ανακοίνωση αυτή, είναι η πικρία που μένει στο τέλος των ¨απλών αποφάσεων¨ για αυτούς, που ορίζουν όμως την δική σου ζωή. Άλλωστε όπως είπαμε και πριν, με την εξουσία κανείς δεν μπορεί να τα βάλει..

Εις το επανιδείν λοιπόν για αυτούς,, ίσως σε κάποια άλλη αίθουσα κάποια στιγμή…

Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας
Μητροπόλεως 57
Τ.Κ 59132
Τηλ:2331022373
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

methodos orizontio

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

sidiropoulos

studio 69