tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προβλήθηκε η ταινία «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας (φωτογραφίες)

Η ταινίας «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» του Δομήνικου Ιγνατιάδη προβλήθηκε την Τετάρτη στο «Υπόγειο της Μνήμης» του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας.

Επρόκειτο για ένα αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ με κεντρικό πρόσωπο την Γαβριέλα, την μητέρα του σκηνοθέτη. Το ντοκιμαντέρ (βραβευμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας 2022 και υποψήφιο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Newcomers του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που γεννήθηκε στη Γερμανία μετά τον πόλεμο και της συντριπτικής της ανάγκης για ζωή και αγάπη. Δύο χρόνια μετά τον θάνατό της, ο γιος της κάνει μια εις βάθος έρευνα στο ημερολόγιο, τα γράμματα, τους ανθρώπους και τα μέρη που γνώριζε κάποτε. Ένα ταξίδι ανάμεσα στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας και την Αλεξάνδρεια της Ελλάδας με μια ερώτηση που εκκρεμεί: «τι είδους ζωή είναι αυτή;» Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ο γιος της προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την πάντα εξαφανισμένη μητέρα του, «τη Γερμανίδα με το ποδήλατο».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέργειας τους με την Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας, και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Λιόλιος.

Ακολούθησε η προβολή και στη συνέχεια ο σκηνοθέτης Δομήνικος Ιγνατιάδης, που κατάγεται από την Αλεξάνδρεια, συνομίλησε με το κοινό.

Η ταινία προβλήθηκε με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69