tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Ρένα": Η ταινία μικρού μήκους με θέμα γονεική κακοποίηση που γυρίστηκε στην Βέροια

Η κινηματογραφική ομάδα "35take" απο τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι του 2022 γύρισε μια 3λεπτη μικρού μήκους ταινία στη Βέροια. Η ταινία έχει τίτλο "Ρένα" .

Λίγα Λόγια για τη μικρού μήκους τανία «ΡΕΝΑ» που γυρίστηκε στη Βέροια:

Η μικρού μήκους ταινία «ΡΕΝΑ» βασίζεται στη κακοποίηση που όπως σήμερα είναι πολύ διαδομένη ως γονεική κακοποίηση . Σήμερα οι αρχές μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι 1 στα 8 παιδιά δέχεται κακομεταχείριση από τους γονείς στη διάρκεια της ζωής του, δηλαδή το 12,5% των παιδιών σήμερα  . Ωστόσο , οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το 40% των παιδιών βιώνουν έστω και μια φορά στη ζωή τους γονεική κακοποίηση .

Η Ρένα είναι μια νεαρή κοπέλα γύρω στα 17 ετών . Η πρωταγωνίστρια βιώνει εδώ και πολλά χρόνια φαινόμενα γονεικής κακοποίησης . Τα φαινόμενα αυτά της έχουν προκαλέσει τάσεις διαφυγής . Η Ρένα δεν έχει βγει ποτέ στην πραγματικότητα έξω στο κόσμο . Είναι παγιδευμένη να ζει μέσα στο σπίτι της εδώ και χρόνια και να δέχεται τα σχόλια και τις άσχημες συνήθειες των γονιών της . Ωστόσο ακόμα ονειρεύεται . Σκέφτεται ότι ο κόσμος ίσως είναι όμορφος .

Στην ιστορία μας , λοιπόν , η πρωταγωνίστρια αφηγείται πως νιώθει και τι βλέπει όταν βγαίνει έξω στο κόσμο . Ο κόσμος της είναι ένα λιβάδι . Το σπίτι της είναι το τρομακτικό δάσος με τα φίδια , τα έντομα και τα άγρια ζώα . Μια φυγή , έτσι , θα κάνει τη Ρένα να επισκεφθεί για μια τελευταία φορά το πανέμορφο αυτό λιβάδι .

"Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε αυτή τη ταινία όχι για να τρομάξουμε κάποιον , ούτε να στεναχωρήσουμε αλλά να καταφέρουμε να σταθούμε αφορμή μέσα από τη τέχνη μας . Να καταφέρουμε να μοιραστούμε μαζί σας πως θα μπορούσε να είναι ο εσωτερικός κόσμος ενός ανθρώπου που βιώνει κακοποίηση" αναφέρουν οι παραγωγοί της ταινίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΠΑΙΖΟΥΝ: ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΕΡΜΙΓΚΗ , ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΣΗΣ , ΕΛΕΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
ΣΕΝΑΡΙΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΜΕΡΑΣ : ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΗΚΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: DARREN CURTIS , ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
MAKE UP: ΗΛΙΑΝΑ ΤΡΑΜΠΑΛΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΨΑΡΙΑΗ
ΜΟΝΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΥΛΙΑΣ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΜΗΤΡΟΣ , ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΑΡΙΔΗΣ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69