tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ντοκιμαντέρ "Μέρες της λίμνης" προβλήθηκε στην Στέγη (φωτογραφίες, βίντεο)

Το ντοκιμαντέρ «Μέρες της λίμνης», σε σκηνοθεσία Πανδώρας Μουρίκη και σενάριο Χαράς Φράγκου, προβλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στο Φουαγέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας “ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ”, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που καθιερώθηκε να τιμάται στις 22 Μαρτίου κάθε έτους. 

Το ντοκιμαντέρ «Μέρες της λίμνης» που τιμήθηκε με το Βραβείο της W.W.F. «Άνθρωπος και περιβάλλον» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2017, ακολουθεί τον Παναγιώτη Χατζηγιαννίδη, φύλακα στον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Το ντοκιμαντέρ αυτό, που εξελίσσεται στη λίμνη Κερκίνη, προσεγγίζει την κοινή πορεία του οικοσυστήματος και των κατοίκων των παραλίμνιων χωριών. O Παναγιώτης Χατζηγιαννίδης γεννήθηκε, ζει κι εργάζεται στην Κερκίνη. Παρακολουθούμε τη ματιά του, τις αντιδράσεις τις δικές του και της κοινωνίας, τα διαφορετικά πρόσωπα της λίμνης που το χειμώνα χάνει το νερό της και την άνοιξη γεμίζει, τα πουλιά, τα φυτά και τα δέντρα, τους ανθρώπους, σ’ ένα αέναο σμίξιμο, οδυνηρό αλλά κι ευεργετικό.

Στην προβολή παραβρέθηκε η σεναριογράφος Χαρά Φράγκου και ο φύλακας του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, Παναγιώτης Χατζηγιαννίδης, οι οποίοι συνομίλησαν με το κοινό κι απάντησαν σε ερωτήματα γύρω από την καταγραφή του ντοκιμαντέρ και το οικοσύστημα της λίμνης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Φωτογραφικής Ομάδας, Χάρης Κουρουζίδης και η κ. Φράγκου.

 

Παράλληλα ένα performance έλαβε χώρα αναδεικνύοντας το σοβαρό ζήτημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69