tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με Κρητικοποντιακό γλέντι ξεκίνησε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καλλιθέα (φωτογραφίες, βίντεο)

Με Κρητικοποντιακό γλέντι ξεκίνησε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής στην Καλλιθέα.

Με αφορμή την εορτή της Αγίας Παρασκευής, ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «Η Καλλιθέα» Βέροιας, πιστός στην διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας, διοργανώνει αυτό το διήμερο το καθιερωμένο (επί 40 χρόνια) Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Παρά την υψηλή θερμοκρασία οι πολίτες αφού προσκύνησαν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, που φιλοξενεί και την τιμία κάρα του Οσίου και Θεοφόρου Δαβίδ του εν Ευβοία, παρακολούθησαν την μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Η πρώτη βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Πόντο και την Κρήτη. Την εκδήλωση άνοιξε το χορευτικό τμήμα του ΜΑΣ «Η Καλλιθέα» Βέροιας με ποντιακούς χορούς. Ακολούθησε ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας με κρητικούς χορούς, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με ποντιακούς χορούς από τον ΜΠΣ «Αριστοτέλης» Νέας Νικομήδειας.

Μετά την παρουσίαση των χορευτικών απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους εκπροσώπους των φιλοξενούμενων συλλόγων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι για όλους. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με ποντιακά τραγούδια και χορούς.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος ζήτησε πριν την έναρξη της εκδήλωσης να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο νέων πιλότων, του πυροσβεστικού αεροσκάφους, που έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα στην προσπάθειά τους να συνεισφέρουν στο κοινό καλό. 

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Τοπαλίδης.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο Άρης Ορφανίδης, καθηγητής ποντιακής διαλέκτου που παρέχει αφιλοκερδώς μαθήματα στον σύλλογο και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δράση με Γνώση», του Κώστα Βοργιαζίδη.

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι:

Νίκος Σιδηρόπουλος, λύρα

Κυριάκος Ξινόπουλος, νταούλι

Βασίλης Τσανασίδης, λύρα

Γιώργος Ασβεστάς, νταούλι

Ιωακείμ Φωτιάδης, λύρα

Βασίλης Χριστοφορίδης, τραγούδι

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69