«Παρακάθ’» με άρωμα παράδοσης από την Εύξεινο Λέσχη Ειρηνούπολης
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Μια βραδιά γεμάτη μνήμες, ήχους και εικόνες από την ποντιακή παράδοση ετοιμάζει η Εύξεινος Λέσχη Ειρηνούπολης, προσκαλώντας το κοινό σε ένα αυθεντικό «Παρακάθ’», το Σάββατο 16 Μαΐου 2026, μετά τις 21:00, στον χώρο του συλλόγου.
Με σύνθημα «Η παράδοση μας ενώνει», η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναβιώσει το πνεύμα των παλιών συγκεντρώσεων, όπου η μουσική, ο χορός και η συντροφιά αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Στο επίκεντρο της βραδιάς θα βρεθούν οι ήχοι της λύρας, τα παραδοσιακά τραγούδια και οι κυκλικοί χοροί, σε μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Οι διοργανωτές καλούν μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος αυτής της γιορτής, σε μια βραδιά «όπως παλιά», με μουσική, τραγούδι και αυθεντική παρέα.














