tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας αναβίωσε το "Ταφικό Έθιμο"

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας αναβίωσε την Κυριακή του Θωμά 8 Μαΐου 2016 για πρώτη φορά το "Ταφικό Έθιμο." “Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στα ομηρικά χρόνια όπου οι Πόντιοι το διέσωσαν και το έφεραν μαζί τους στα χωριά που εγκαταστάθηκαν, έχοντας την ανάγκη "επικοινωνίας" με τους δικούς τους ανθρώπους.

Η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στις ψυχές των απανταχού κεκοιμημένων πραγματοποιήθηκε με τις Ευλογίες του Μητροπολίτη. Στο κοιμητήριο του χωριού τελέστηκε τρισάγιο υπέρ όλων των κεκοιμημένων από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ειρηνούπολης πατέρα Κωνσταντίνο, τον Αρχιμανδρίτη Κάτω Ζερβοχωρίου πατέρα Αρσένιο, τον Εφημέριο Άνω Ζερβοχωρίου πατέρα Ιωάννη και τον Εφημέριο Χαρίεσσας πατέρα Χρήστο.

Οι πατέρες τις εκκλησίας συγχάρηκαν τον σύλλογο για την πρωτοβουλία αυτή λέγοντας χαρακτηρίστηκα πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι "Δείγμα Πολιτισμού". Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ Αντώνης Καγκελίδης, και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας Φώτης Φανιάδης επισημαίνοντας στον κόσμο τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής του συλλόγου ώστε να κρατηθεί ασβέστη η παράδοση μας. Ποικιλία εδεσμάτων προσφέρθηκαν από τον σύλλογο και τους παρευρισκώμενους στην μνήμη των νεκρών.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση εκπρόσωπος της ΠΟΕ- Δημοτικός σύμβουλος Βέροιας κ. Καγκελίδης Αντώνης, ο Δημοτικός σύμβουλος Νάουσας
κ. Γαϊτανίδης Θεόδωρος, η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, ο
σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων, ο σύλλογος Ποντίων Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς", ο πολιτιστικός σύλλογος και Περιχώρων Μελίκης "Η Ρωμανία", ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Σταυρού "Η Πρόοδος " ο πολιτιστικός σύλλογος Λευκαδίων "Τα Ανθέμια".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69