tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι Αιγές υποδέχθηκαν τους πρόσφυγες

Φέτος στις Αιγές, την Τετάρτη 18 Μαϊου, είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων μαζί με παιδιά, γυναίκες και άντρες που ήρθαν στην Ελλάδα από μια χώρα απ’ όπου πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος, τη Συρία.

Εκατόν πενήντα περίπου άτομα που διαμένουν προσωρινά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας επισκέφθηκαν το Μουσείο Βασιλικών Τάφων αλλά και το νέο κτίριο του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών, μίλησαν, έπαιξαν, γέλασαν και έφαγαν μαζί με το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σε μια εκδήλωση που εξελίχθηκε σε γιορτή.

Ένα ειδικά προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουν για τον Ισκεντέρ, το Μέγα Αλέξανδρο, τον οποίο όσοι προέρχονταν από τη Συρία γνώριζαν ήδη, ενώ το νέο κτίριο του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών γέμισε με τις χειροτεχνίες και τις ευχές για ειρήνη των παιδιών του καταυλισμού.

Καθώς η εκδήλωση ήταν για πολλούς από τους συμμετέχοντες η αφορμή να βγουν για πρώτη φορά από το κέντρο φιλοξενίας, δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν γνωστές οι δικές τους ιστορίες και προσωπικές περιπέτειες που τους οδήγησαν στην Ημαθία. Τα γλωσσικά εμπόδια ξεπεράστηκαν με τη βοήθεια τόσο των μεταφραστών, όσο και της ίδιας της βούλησης των προσφύγων, ιδιαίτερα των παιδιών, να επικοινωνήσουν μαζί μας με κάθε τρόπο – με την κίνηση του σώματος και των χεριών.

"Από τη γιορτή αυτή, θέλουμε να κρατήσουμε το περιστέρι της ειρήνης που τα παιδιά μας χάρισαν, αλλά και τη διαβεβαίωσή τους πως «η Συρία μια μέρα θα ξαναγίνει μια όμορφή και ειρηνική χώρα, όπως ήταν κάποτε».

Ευχαριστούμε το πρακτορείο Αχιλλέας Tours για τη χορηγία των μέσων μεταφοράς, για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων από και προς το Μουσείο Βασιλικών Τάφων και το νέο κτίριο του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών" αναφέρει η ανακοίνωση του Μουσείου Αιγών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69