tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ζωντάνεψαν μνήμες στην εκδήλωση της Καλλιθέας (φωτογραφίες, βίντεο)

Μνήμες από την θηριοδεία των Τούρκων σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου ζωντάνεψε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Καλλιθέα στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας. Με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας, ο Βεροιώτικος σύλλογος διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης και παρουσίασε στο κοινό της πόλης το πώς ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους οι Πόντιοι και πώς σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους τα θύματα της Γενοκτονίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. Παραβρέθηκαν επίσης η πρώην δημαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και σωμάτων ασφαλείας κ.α

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων και το αφιέρωμα στους κατά την Γενοκτονία μαρτυρήσαντες και διωχθέντες Κληρικούς, ακολούθησε η βράβευση του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμονα, στο πρόσωπο του οποίο τιμήθηκαν οι κληρικοί που αγωνίστηκαν και μαρτύρησαν εκείνη την περίοδο.

Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Αμέσως μετά, ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Υποστράτηγος ε.α., Νομικός και Συγγραφέας Χάρης Τσιρκινίδης έκανε ιστορική αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από τα γαλλικά αρχεία.

Μετά την ομιλία ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Ποντιακά τραγούδια από την Χορωδία Συλλόγου Φίλων Παράδοσης Πόντου- Θράκης- Μικράς Ασίας «οι Αλησμόνητες Πατρίδες» υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κου Βασίλη Φωτιάδη και η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του Πυρρίχιου χορού (σέρρα) από τους χορευτές του συλλόγου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο επιλεγμένα στιγμιότυπα από τα τραγούδια της χοροδίας και την παρουσίαση του Πυρρίχιου χορού.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69