tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πραγματοποιήθηκε προβολή της ταινίας "Το Νήμα" και παράσταση playback στην Εβραϊκή Συναγωγή Βέροιας

Την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Το νήμα» του Γιώργου Λιόλιου παρακολούθησε το Βεροιώτικο κοινό την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στην παλιά Εβραϊκή Συναγωγή Βέροιας.

Την εκδήλωση συντόνισε η Ψυχοθεραπεύτρια Ευφροσύνη Κιατικίδου, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Λιόλιος.

Οι θεατές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ταινία. Μία ταινία για την μνήμη και το τραύμα της μνήμης. Για την ακρίβεια, μία ταινία για την μεταμνήμη. Μία ταινία για το παρελθόν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό είναι νεκρό, όπως λέει ο  William Faulkner, που προλογίζει την ταινία «Το παρελθόν δεν είναι ποτέ νεκρό. Δεν είναι καν παρελθόν».

Στη συνέχεια κάποιοι από τους παρευρισκόμενους αφηγήθηκαν προσωπικές τους ιστορίες, μεταφέροντας τα συναισθήματα που ένιωσαν βλέποντας την ταινία. Έπειτα τα μέλη της ομάδας Playback – coo-action δραματοποίησαν τις ιστορίες που άκουσαν, μέσα από μία μοναδική αυτοσχεδιαστική θεατρική παράσταση.

Την ομάδα playback της Βέροιας “coo-action” την αποτελούν η Αλέξια Κουκουνασούλη, η Εύση Αρζόγλου, η Ελίζα Σιδερίδου, η Μαίρη Μεγγιάνη, η Κική Ταλαρά, η Υακίνθη Σταμπολή, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και η Ευφροσύνη Κιατικίδου.

Η ΤΑΙΝΙΑ :"Το Νήμα" είναι μια ταινία-μετωνυμία της μνήμης που διατρέχει την πόλη και τη χαράζει "τραυματίζοντάς" την. Βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργου Λιόλιου "Σκιές της πόλης", εκδ. Ευρασία (2008). Πρώτη προβολή: "Αρχαιολογικοί Διάλογοι - Ιωάννινα 03.06.2017"

{jlex}flickr:72157685184034022{/jlex}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69