tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: "Το πλούσιο λαογραφικό υλικό του συλλόγου βρίσκει επιτέλους στέγη"

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας ανακοίνωσε ότι στις 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η παράδοση των κλειδιών  του αρχοντικού Σαράφογλου από το δήμαρχο Βέροιας κ. ΒοργιαζΊδη παρουσία της κ Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  προκειμένου να φιλοξενηθούν στους χώρους του οι παραδοσιακές φορεσιές και λαογραφικοί θησαυροί που με περισσή φροντίδα και αγάπη συλλέγει εδώ και 40 χρόνια το Λύκειο.

"Στην προσπάθεια αυτή της διατήρησης και ανάδειξης  της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που αποτελεί τον πρωταρχικό σκοπό λειτουργίας του συλλόγου μας, καλούμε  τους συμπολίτες μας να γίνουν αρωγοί, με την προσφορά λαογραφικού υλικού  που τυχόν έχουν στη διάθεση τους και το οποίο θα εκτεθεί στο αρχοντικό Σαράφογλου με τον σεβασμό που του αξίζει. Για να θυμούνται οι παλιότερες γενιές και να μαθαίνουν οι νεότερες!

Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Παραρτήματος Βέροιας (Λ.Ε.Β.) ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του Αρχοντικού Σαράφογλου με την υπ' αριθμό 303/2020 απόφασή του.

Μετά από τον ατέρμονα αγώνα ετών των Δ.Σ. του Λ.Ε.Β, το πλούσιο λαογραφικό υλικό του συλλόγου βρίσκει επιτέλους στέγη, σε ένα ιστορικής σημασίας για τον τόπο μας κτίριο. Το γεγονός αυτό θα συμβάλλει καθοριστικά και ουσιαστικά στις προσπάθειες του Λ.Ε.Β. για την υλοποίηση σκοπών αποκλειστικά πολιτιστικών που έχουν σχέση με την προστασία, τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και της λαογραφίας καθώς και την εκπλήρωση της πρόθεσης του για τη δημιουργία μιας διαρκούς έκθεσης του λαογραφικού υλικού και των κειμηλίων που έχουν συγκεντρωθεί με την αγάπη και την αδιάκοπη και πολυετή προσφορά των πολιτών του Δήμου μας.

Ευχόμαστε τέλος το νέο έτος να φέρει υγεία σε όλον τον κόσμο, να ανοίξει τις αγκαλιές των ανθρώπων και να είναι γεμάτο πολιτιστικά δρώμενα που μεταξύ άλλων στερηθήκαμε το 2020" αναφέρει η ανακοίνωση του Λυκείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69