tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαγωνισμός γραπτού κειμένου και ζωγραφικής με θέμα την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 2021 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΙΑΤΑ ΑΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ

Θέμα: Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Α. Κατηγορία για μαθητές δημοτικού
Β. Κατηγορία για μαθητές γυμνασίου-λυκείου
Γ. Κατηγορία για ενήλικες

"Καλούμε όλους εσάς, χορευτές, μαθητές, φοιτητές, φίλους και μέλη του συλλόγου κάθε ηλικίας να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό. Ζητάμε να γράψετε ένα κείμενο με θέμα τη Γενοκτονία, προσωπικό, αυθόρμητο, ιστορικό, όπως το ακούσατε ή το διαβάσατε. Εκφράζοντας σκέψεις και συναισθήματα, αναφερόμενοι σε πραγματικά ή φανταστικά περιστατικά όπως νομίζετε έχουν βιώσει τη Γενοκτονία και τον εκτοπισμό οι πρόγονοί μας ή κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο.

Αφήστε τις σκέψεις και τα συναισθήματα να εκφραστούν, τη φαντασία σας να δημιουργήσει.

Παρακαλούμε τους γονείς και τους δασκάλους να ενισχύσουν και να προτρέψουν τα παιδιά να μπουν στον κόπο να μάθουν, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ρωτώντας κάποιον συγγενή, παππού ή γιαγιά, ώστε να εκφράσουν τις γνώσεις τους, τις σκέψεις και τα συναισθήματα στο κείμενο.

Το ίδιο ισχύει και για την ενότητα του διαγωνισμού ζωγραφικής με τις ίδιες κατηγορίες και το ίδιο θέμα, όπως το βλέπει ο καθένας, και να αποδώσει την εικόνα με μολύβι ή πινέλο σε χαρτί ή καμβά.

Θα υπάρξει ειδική επιτροπή αξιολόγησης και βαθμολογίας και θα απονεμηθεί έπαθλο στο καλύτερο κείμενο/ζωγραφιά κάθε κατηγορίας.

Επίσης, 3 τυχεροί από όλους τους συμμετέχοντες είτε στο γραπτό κείμενο είτε στη ζωγραφική θα κερδίσουν με κλήρωση ένα αναμνηστικό του συλλόγου.

Παρακαλούμε σημειώστε στο επισυναπτόμενο δελτίο συμμετοχής την κατηγορία του διαγωνισμού στην οποία συμμετέχετε και στείλτε τα ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΙΑΤΑ AΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡIΟΥ Τ.Κ 59034 ΝAΟΥΣΑ-ΗΜΑΘΙΑΣ. Εναλλακτικά, δύναται να γίνει η παράδοση στην αίθουσα του συλλόγου κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (6937153522).

Για μαθητές έως 16 ετών απαιτείται η συναίνεση των γονέων.

Η καταλυτική ημερομηνία λήξης της συμμετοχής είναι 1/5/2021.

* Το σημαντικότερο για εμάς είναι η πρωτοτυπία του κειμένου και όχι να είναι απαλλαγμένο από τυχόν γλωσσικά λάθη. Χαρά μας να διαβάσουμε κείμενα που μεταφέρουν με αυθεντικό τρόπο τις σκέψεις, γνώσεις και τον λόγο των παιδιών. Δεν θέλουμε το κείμενο ή η ζωγραφιά να επεξεργαστεί από τρίτα άτομα αλλά από τα ίδια τα παιδιά. Μπορεί ένας εκπαιδευτικός ή γονέας να παρακινήσει τα παιδιά, όχι όμως να επιμεληθεί το κείμενο ή τη ζωγραφιά.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας 19η Μαΐου 2021. Η απονομή των βραβείων, ο χρόνος και ο τόπος θα ανακοινωθούν κοντά στην ημερομηνία των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Ευχαριστούμε! Καλή δύναμη και υγεία σε όλους!", αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Δελτίο συμμετοχής

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69