tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Οικονομικό αδιέξοδο από την αναστολή λειτουργίας

Τα προβλήματα που δημιούργησε η αναστολή λειτουργίας, λόγω κορονοϊού, στους πολιτιστικούς συλλόγους αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη αλλά και τους φίλους της, ότι το πρόβλημα της πανδημίας του κορονοϊού ανάγκασε τον σύλλογό μας να αναστείλει τη λειτουργία του και να διακόψει όλες τις δραστηριότητές του, από τις 11 Μαρτίου 2020 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στα  ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020, την Υπ.Αρ. Δ1α/ΓΠ οικ. 16838,ΦΕΚ Β΄783/10-3-2020 αλλά και τα επόμενα ΦΕΚ και ΚΥΑ  που ακολούθησαν για  την αναστολή λειτουργίας των συλλόγων.

Επακόλουθο της δημιουργηθείσας κατάστασης είναι να βρισκόμαστε πλέον ενώπιον σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν και ταυτόχρονα ανυπέρβλητων δυσκολιών, μετά την παρέλευση δωδεκάμηνης αναστολής λειτουργίας, όλων των τμημάτων και δραστηριοτήτων μας.

Ο σύλλογος μας αδυνατεί να πραγματοποιήσει δράσεις που να του αποφέρουν έσοδα ενώ οι πάγιες οικονομικές δαπάνες συνεχίζονται κανονικά. Με δεδομένο ότι δεν είναι ορατό ένα χρονοδιάγραμμα φυσιολογικής επαναλειτουργίας μας, οδηγούμεθα σε απόλυτο αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες στο άμεσο μέλλον αλλά και ανησυχούμε περισσότερο γιατί δεν βλέπουμε να λαμβάνεται καμία απολύτως μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας.

Η ανάγκη για έργα  και όχι λόγια από τους αρμόδιους φορείς είναι πλέον παραπάνω από απαραίτητη. Η  χορήγηση ενός  οικονομικού επιδόματος στήριξης και των συλλόγων, όπως  στηρίχθηκαν  εξάλλου  όλες  οι  επιχειρήσεις, είναι τώρα αυτονόητο έργο της κυβέρνησης μετά την συμπλήρωση  ένας χρόνου απραξίας.

Για όλα τα παραπάνω με δύο  επιστολές απευθυνθήκαμε στους τοπικούς εκπροσώπους μας στην Ελληνική Βουλή. Η πρώτη επιστολή στάλθηκε τον Ιούλιο και η δεύτερη επιστολή τον Οκτώβριο του 2020.Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα περιμένουμε τυχόν θετικές εξελίξεις αλλά η ανταπόκριση-πίεση τους προς τους αρμοδίους, από ότι φαίνεται, δεν ήταν η αναμενόμενη. Μόνο από έναν τουλάχιστον ενημερωθήκαμε ότι προώθησε τα αιτήματά μας, χωρίς βέβαια να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Τονίζουμε  ότι για ένα χρόνο εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι σε όλη την επικράτεια βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, ενώ οι μοναδικοί πόροι μας που προέρχονται από τις εισφορές των μελών μας και από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, προφανώς δεν μπορούν να υλοποιηθούν λόγω του περιορισμού συγκεντρώσεων, οδηγώντας όλους τους συλλόγους σε τραγική οικονομική κατάσταση και σε αδυναμία ακόμη και στην καταβολή των παγίων εξόδων και ενοικίων στους χώρους όπου στεγάζονται.

Έχουμε περιέλθει σε  απόγνωση  καθώς  και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας έλαβε κάποιο οικονομικό βοήθημα λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά οι  πολιτιστικοί  σύλλογοι  και σωματεία, ίσως είναι από τους λίγους, που δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε αίτηση να κάνουν για το βοήθημα που δόθηκε σε όσους ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Ευελπιστούμε τα μέλη μας να δείξουν τη αναγκαία κατανόηση αλλά και όσοι μπορούν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση άμεσης ανταπόκρισης από την πολιτεία, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον ωραίο αγώνα της παράδοσης ,του πολιτισμού και του κοινωνικού μας έργου.

Περιμένουμε την αναγκαία πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία (έστω και τώρα) για τη γενναία οικονομική στήριξη, ανεξαρτήτως όλων των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου σε πρώτη φάση τουλάχιστον να μπορούμε να ανταποκριθούμε στα πάγια και ανελαστικά μας έξοδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69