tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξεκίνησε η έκθεση της Βασιλικής Σιδηροπούλου Καραμήτσου «Αχ Ελλάδα σ'αγαπώ» (φωτογραφίες, βίντεο)

Η έκθεση της ζωγράφου Βασιλικής Σιδηροπούλου Καραμήτσου με τίτλο «Αχ Ελλάδα σ'αγαπώ» φιλοξενείται στο Δημαρχείο Βέροιας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η ζωγράφος εκθέτει τη νέα της καλλιτεχνική δουλειά εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση και τον ηρωισμό των προγόνων μας.

Η «Αχ Ελλάδα σ'αγαπώ» επικεντρώνεται στον τόπο, τον χρόνο και το παρελθόν. Πρωταγωνιστούν οι παραδοσιακοί οικισμοί και τα αρχοντικά της Βέροιας και της Νάουσας, τα τοπία και η φύση σε πλήρη άνθιση, οι Μακεδονίτισσες κόρες και νύμφες, ανθογραφίες, θέματα της σύγχρονης τέχνης με επιρροές εξπρεσιονισμού και αφαίρεσης. Ο τρόπος ορίζεται συμβολικός, αφαιρετικός και σύνθετος (κολάζ) με υλικά μεταλλικά και ακρυλικά και ανάγλυφο ζωγραφικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα οι θεατές θα δουν και δημιουργήματά της από άλλες θεματικές, όπως τις Εαρινές Συμφωνίες, Τα φεγγάρια, τις Καρυάτιδες και Νύμφες κ.α.

Στο παρακάτω βίντεο η κα Σιδηροπούλου Καραμήτσου μας μιλά για την πηγή έμπνευσής της, για τις τεχνοτροπίες που χρησιμοποίησε, τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που περνούν μέσω των έργων της.

Η κα Βασιλική Σιδηροπούλου Καραμήτσου έχει σπουδάσει σε σχολή ζωγραφικής και σχεδίου (ABC), σε Δημόσια Τεχνική Σχολή Διακόσμησης και Εφαρμοσμένων Τεχνών (φωτογραφία, ψηφιδωτό, κόσμημα, μπατίκ, ιστορία της τέχνης). Έχει ασχοληθεί με την αγιογραφία για πάνω από δύο έτη. Δίδαξε για περισσότερα από 20 χρόνια ζωγραφική και κόσμημα σε πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία, Ν.Ε.Λ.Ε, Ι.Ε.Κ., ΔΗΠΟΝ Νάουσας, Κ.Ε.Ε.. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τα κοινά πολιτιστικά δρώμενα και έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Δημαρχείου έως τις 20 Οκτωβρίου 2021, ενώ είναι επισκέψιμο για τις σχολικές μονάδες.

Για απευθείας επικοινωνία με την ζωγράφο καλέστε στο τηλέφωνο 6972669311.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69