tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο "Beyond Macedonia. The multifaceted Hellenistic Oikoumene reconsidered" στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών

Ένα μουσείο μπορεί να έχει πολλές λειτουργίες ωστόσο κατ' εξοχήν είναι τόπος έρευνας που τολμά και γνώσης που μοιράζεται! Καθώς η κεντρική ενότητα (νέο μουσείο) του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών βρίσκεται στην τελική φάση και θα ανοίξει τους επόμενους μήνες για το κοινό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, πιστεύοντας ότι το μουσείο αυτό που είναι αφιερωμένο στην βασιλική καθέδρα των Μακεδόνων μπορεί και πρέπει να ανοίξει νέους δρόμους στην προσέγγιση και την έρευνα της αρχαιότητας και ειδικότερα της Ελληνιστικής Οικουμένης, προετοίμασε με την συνεργασία και την βοήθεια κορυφαίων ειδικών και μελετητών από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα του κόσμου, την οργάνωση ενός μεγάλου διεθνούς συνεδρίου με 56 ανακοινώσεις από 60 καταξιωμένους ερευνητές που θα πραγματοποιηθεί στο νέο μουσείο των Αιγών από τις 27 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου 2022,  με τίτλο: "BeyondMacedonia. ThemultifacetedHellenisticOikoumenereconsidered".

Το συνέδριο επικεντρώνεται στην διερεύνηση σύνθετων φαινομένων με βασικούς άξονες την οικονομία, την αρχιτεκτονική και την οργάνωση του χώρου, την εξέλιξη της τέχνης και των πολιτιστικών ρευμάτων, αλλά και στην συνθετική παρουσίαση των ανασκαφών και των ευρημάτων του αχανούς ελληνιστικού κόσμου από το Πακιστάν μέχρι την δυτική Μεσόγειο, δίνοντας λόγο σε διαφορετικές προσεγγίσεις και νέες τάσεις της αρχαιογνωστικής επιστήμης.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή συνεδρίων δια ζώσης και  με τα ισχύοντα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού το συνέδριο εκτός από τους ομιλητές μπορούν να παρακολουθήσουν κατά σειρά προτεραιότητας ως 20 ακροατές με ειδικά ενδιαφέροντα που θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στην γραμματεία της ΕΦΑ Ημαθίας (e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ). Γλώσσα των συνεδριών είναι τα αγγλικά.

Το συνέδριο "Beyond Macedonia. The multifaceted Hellenistic Oikoumene reconsidered" με το οποίο το νέο μουσείο θα γίνει γνωστό στην διεθνή επιστημονική κοινότητα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών – Κεντρικό Μουσειακό Κτίριο – Φάση Β’» που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69