tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Παυλείων (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 28 Ιουνίου το πρωί, στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας, οι εργασίες του 28ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΗ΄ Παυλείων, με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων» που διοργάνωσε η Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Στις εργασίες της πέμπτης συνεδρίας προήδρευσε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γεώργιος Φίλιας και εισηγήσεις παρουσίασαν ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Μοναχισμός και κρίσεις. Η περίπτωση των Ιερών Μονών της Ημαθίας» και ο Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Χρήστος Τσιρώνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Το ταξίδι, οι κοινότητες και η διακινδύνευση: Από τον Απόστολο Παύλο στα μοντέλα διαχείρισης κρίσεων στη σύγχρονη κοινωνική θεωρία».

Κατά την τελευταία έκτη συνεδρία στην Στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Το προφίλ των σύγχρονων κρίσεων και η διαχείριση αυτών από την Εκκλησία» προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ομίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης και ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Χρυσόστομος Σταμούλης.

Πριν την λήξη του συνεδρίου επιδόθηκε το Χρυσό Μετάλλιο των Παυλείων στον Κοσμήτορα - Καθηγητή της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, για την συμμετοχή του ως μέλος στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την ευθύνη της οποίας πραγματοποιήθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων της συμπληρώσεως 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν, όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο των Παυλείων, μαθητές και μαθήτριες της Ημαθίας, οι οποίοι διακρίθηκαν σε διάφορους διαγωνισμούς περιφερειακού, πανελληνίου και διεθνούς επιπέδου. Τις απονομές έκαναν Αρχιερείς των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και καθηγητές που συμμετέχουν στο Συνέδριο.

Εκ μέρους της επιστημονικής επιτροπής των «Παυλείων» ο Ομ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης ανακοίνωσε το θέμα του Συνεδρίου των προσεχών ΚΘ΄ Παυλείων: «Ο Απόστολος Παύλος και η κληρονομιά του ελληνιστικού πολιτισμού. 2300 χρόνια από τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2023.

Το 28ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Παυλείων παρουσίασε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής και τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Ναζαρέτ κ. Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός (Εκκλησία Ρουμανίας), Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος (Εκκλησία Βουλγαρίας), Ζουγκντίντι και Τσαΐτσι κ. Γεράσιμος (Εκκλησία Γεωργίας), Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος (Εκκλησία Κύπρου), Σιναΐας κ. Ιερώνυμος (Εκκλησία Ρουμανίας) και Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος (Εκκλησία Βουλγαρίας), καθώς και τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, κληρικοί και ευσεβείς Βεροιείς.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69