tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με πολύ κόσμο η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων στην Φυτειά (φωτογραφίες, βίντεο)

Την 4η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων διοργάνωσε την Κυριακή ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειάς. Η εκδήλωση έγινε σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο στο Δάσος της Φυτειάς, στην τοποθεσία Τρανό Πηγάδι, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο του χωριού.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν σε αυτήν την γιορτή, με κεντρικό θέμα τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.

Κάστανα, αμύγδαλα, μέλι, φρούτα, λικέρ κράνου, αλείμματα, γλυκά του κουταλιού, έργα τέχνης, κρασί και τσίπουρο και άλλα εκλεκτά προϊόντα από την εύφορη γης της Ημαθίας ήταν κάποια από αυτά που προμηθεύτηκαν οι επισκέπτες.

Οι παρευρισκόμενοι, με σύμμαχο τον καλό, απόλαυσαν εκλεκτά κρεατικά με τη συνοδεία κρασιού και τσίπουρου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Ο σύλλογος προσέφερε σε όλους κάστανα ψημένα με τον παραδοσιακό τρόπο τον γνωστό σε κάποιους αν όχι σε όλους "νταυλάς", που προσέφεραν οι τοπικοί παραγωγοί.

Το μουσικό πρόγραμμα, με χορούς της περιοχής και της ευρύτερης Μακεδονίας, επιμελήθηκαν οι: Γιώργος Τσιώρης – κλαρίνο, Απόστολος Τσιρώνης – κρουστά, Κώστας Μπατσίλας – τρομπέτα, Αντώνης Σαρακατσιάνος – πλήκτρα.

Το παρόν στην γιορτή έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βερυρόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Βέροιας «Συνδημότες» Παύλος Παυλίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Αγγέλου, ο πρόεδρος της Φυτειάς Κώστας Βύζας, η Διευθύντρια της ΚΕΠΑ Κατερίνα Γρηγοριάδου, ο ιερέας του χωριού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69