tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πλήθος κόσμου στο Μελικιώτικο Καρναβάλι (φωτογραφίες, βίντεο)

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Καθαρά Δευτέρα την Μελίκη για να παρακολουθήσει ένα από τα πιο ξακουστά καρναβάλια, το Μελικιώτικο Καρναβάλι.

Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες, χαρά, ξεγνοιασιά, μουσική, χορός και ασυγκράτητο κέφι ήταν τα βασικά συστατικά του επιτυχημένου Μελικιώτικου Καρναβαλιού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παρουσίαση παραδοσιακών χορών και δρώμενων από τοπικά και φιλοξενούμενα συγκροτήματα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων που χόρεψε τοπικούς χορούς. Ακολούθησε η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ» Αττικής που παρουσίασε στιγμιότυπα του αποκριάτικου δρώμενου των Φουστανελάδων από τον Κινίδαρο (ή Κυνίδαρο) της Νάξου, με την απαραίτητη σκηνική προσαρμογή για λόγους συντομίας. Έπειτα ο Σύλλογος Ξυροποτάμου Δράμας παρουσίασε χορούς της Δράμας και το δρώμενο «Αράπης». Η παρουσίαση έκλεισε με ποντιακούς χορούς από τον Σύλλογο Παλατιτσιωτών.

Ακολούθησε η παρέλαση των καρναβαλιστών, όπου συμμετείχαν οι σύλλογοι που χόρεψαν νωρίτερα, καθώς επίσης μαθητές σχολείων, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και πολιτιστικοί σύλλογοι. Τα βλέμματα έκλεψε η Βασίλισσα του Καρναβαλιού και ο Πειρατής της Θεσσαλονίκης, που έχει καταγωγή από την Ημαθία.

Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης χρησιμοποιώντας την τοπική ντοπιολαλιά αναφέρθηκαν στα άρματα και τα πεζοπόρα τμήματα. Ιδιαίτερα καυστική ήταν η πολιτική σάτιρα απευθυνόμενη στους επισήμους την εκδήλωσης κι όχι μόνο.

Στο τέλος της παρέλασης η πενταμελής επιτροπή ανέδειξε δύο τυχερούς, έναν για τα άρματα κι έναν για τα πεζοπόρα τμήματα, που πήραν ως έπαθλο μονοήμερες εκδρομές.

Μετά τη λήξη της παρέλασης ο κόσμος ξεχύθηκε στις ταβέρνες, τις καντίνες και τα καφέ για να απολαύσει τη γιορτινή ηλιόλουστη ημέρα.

Δείτε στο βίντεο την αποκριάτικη παρέλαση

Δείτε φωτογραφίες από τα χορευτικά συγκροτήματα:

View this gallery on Flickr

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση:

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69