tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με επιτυχία αναβίωσε το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι (φωτογραφίες, βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αναβίωση του πανηγυριού του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι.

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, έπειτα από 30 χρόνια αδράνειας, αναβίωσε το αγαπημένο πανηγύρι, το διήμερο 6 & 7 Μαΐου, σε μια προσπάθεια, διατήρησης και προώθησης της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

Την Κυριακή 7 Μαΐου, στο κατάμεστο προάυλειο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, παρουσιάστηκαν χορευτικά τμήματα και ακολούθησε γλέντι για όλους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου, Παύλος Παυλίδης απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης με τους φιλοξενούμενους πολιτιστικούς συλλόγους.

Την βραδιά άνοιξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέο Μυλοτόπου Γιαννιτσών ''Οι Καππαδόκες'', που παρουσίασε χορούς της Καππαδοκίας.

Ακολούθησε το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρολίμνης Κρύας Βρύσης, που παρουσίασε χορούς της περιοχής (ντόπιους).

Έπειτα από την παρουσίαση του κάθε χορευτικού συγκροτήματος, απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους εκπροσώπους των συλλόγων.

Επίσης αναμνηστικά απονεμήθηκαν στον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μακροχωρίου Βαλάντη Κεχαΐδη και στον Αρχιμανδρίτη Δημήτριο Παπαδόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακροχωρίου.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ποντιακό πρόγραμμα. Η γραμματέας του Συλλόγου, Βούλα Ιωαννίδου, παρουσίασε τους χορούς που χόρεψαν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου. Συμμετείχε το παιδικό, εφηβικό και τμήμα παραστάσεων.

Ακολούθησε γλέντι για όλους. Μέλη των πολιτιστικών συλλόγων έγιναν ένα με τους επισκέπτες της εκδήλωσης κι έσυραν τον χορό έως αργά το βράδυ.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Ανθή Καλαϊτζίδου - λύρα, τραγούδι
Ανέστης Φετφατσίδης - νταούλι
Μάκης Σιδηρόπουλος - αρμόνιο

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69