tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκαινιάστηκε η περιοδική έκθεση του Δημήτρη Κουκούδη «Μεταβυζαντινά πορτραίτα και μία γάτα» (φωτογραφίες, βίντεο)

Εγκαινιάστηκε στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας η περιοδική έκθεση του Δημήτρη Κουκούδη «Μεταβυζαντινά πορτραίτα και μία γάτα». Πρόκειται για μια σειρά πορτρέτα «αγνώστων Μεταβυζαντνών αγίων της καθημερινότητας, που αγίασαν σε αγώνες επιβίωσης, στην κόντρα με τον εαυτό τους, με τους άλλους, με τους έρωτές τους και τα πάθη τους, με τον εγωισμό τους, με τα θέλω και τα πρέπει τους».

Μιλώντας για την έκθεση, ο Δημήτρης Κουκούδης είπε ότι συνηθίζει να κάνει σκίτσα όταν μιλάει στο τηλέφωνο, συνήθως πορτρέτα. Όταν κάποια στιγμή τα ανέβασε στο διαδίκτυο, η προϊσταμένη της ΕΦΑ Αγγελική Κοτταρίδη του ζήτησε να ζωγραφίσει και μεγαλύτερα πορτρέτα και να κάνει μια έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο. "Αφιερώνω την έκθεση στην Αγγελική Κοτταρίδη" είπε ο κ. Κουκούδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι του καλλιτέχνη, λάτρεις της τέχνης. Επίσης παραβρέθηκε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Γεωργία Μπατσαρά.

Η περιοδική έκθεση «Μεταβυζαντινά πορτραίτα και μια γάτα» που παρουσιάζεται στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας οργανώνεται από την ΕΦΑ Ημαθίας με την συνεργασία του Συλλόγου των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του.

Διάρκεια έκθεσης: 1/6 ως 30/9/2023

Είσοδος ελεύθερη

Βιογραφικό

Ο Αρχιτέκτονας Δημήτρης Κουκούδης, γεννήθηκε στη Βέροια το 1961. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Αρχιτεκτονική σχολή Ιόν Μίνκου του Βουκουρεστίου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με έδρα την Βέροια ασκεί την αρχιτεκτονική από το 1986 με έργα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια των σπουδών στην Αρχιτεκτονική μαθήτευσε στα εικαστικά με τον Γιώργο Λαζόγκα και τον Νίκο Σαχίνη. Έχει παρουσιάσει πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69