tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μουσικές από την Περσία και την Αίγυπτο στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αιγών (φωτογραφίες, βίντεο)

Με μουσικές από την Περσία και την Αίγυπτο άνοιξε την Παρασκευή η αυλαία του Φεστιβάλ Αιγών που διοργανώνει η ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας με συνδιοργανωτές την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Νάουσας. 

Στην γεμάτη από κόσμο αυλή των Βασιλικών Τάφων, το κοινό στο ξεκίνημα της βραδιάς απόλαυσε έναν από τους σημαντικότερους σολίστ στο σαντούρι, τον Omit Tahmasebpour, ο οποίος παρουσίασε ήχους και μουσικές από την Περσία. Πάρτε μια γεύση από το πρόγραμμά του στο παρακάτω βίντεο:

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, ο Haig Yazdjian μαζί με την εξαμελή ορχήστρα ταξίδεψε το κοινό με το ούτι και την φωνή του στην Αίγυπτο. Δείτε ένα απόσπασμα από το πρόγραμμα που παρουσίασε:

Στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, συμμετείχαν και ο Ciro Montanari με την ινδική τάμπλα & ο Efren Lopez με το αφγανικό ραμπάπ, οι οποίοι έπαιξαν δυο Αφγανικά κομμάτια. Πάρτε μια γεύση στο παρακάτω βίντεο:

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Τάσος Πούλιος - κανονάκι
Γιώργος Κοντογιάννης - λύρα
Ταξιάρχης Γεωργούλης - ούτι
Νίκος Παραουλάκης - νέυ
Απόστολος Σιδέρης - κοντραμπάσο
Φοίβος Αποστολίδης - κρουστά

Πριν την έναρξη, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπαν για το Φεστιβάλ και την παρουσία του Μ. Αλεξάνδρου στην Ανατολή

Το Σάββατο 21 Αυγούστου το Φεστιβάλ θα μεταφερθεί στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας. Εκεί οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν την Elenore Fourniau που μαζί με την εξαμελή ορχήστρα θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από το Αφγανιστάν σε συνοδεία με το αφγανικό ραμπάπ του Efren Lopez και την ινδική τάμπλα του Ciro Montanari. Ο HaigYazdjian θα ερμηνεύσει τραγούδια από την Ιορδανία και το Λίβανο, χώρες στις οποίες επίσης άφησε το αποτύπωμά του ο Μ. Αλέξανδρος.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69