tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Φεστιβάλ Αιγών: Μουσικές από το Αφγανιστάν, την Ιορδανία και τον Λίβανο ακούστηκαν στην Μίεζα (φωτογραφία, βίντεο)

Το Σάββατο το Φεστιβάλ Αιγών μεταφέρθηκε στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας. Εκεί οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μουσική από το Αφγανιστάν, τον Λίβανο, την Ιορδανία αλλά και από το Κουρδιστάν. 

Η βραδιά άνοιξε με μουσική από το Αφγανιστάν. Ο Efren Lopez με το αφγανικό ραμπάπ του και ο Ciro Montanari με την ινδική τάμπλα του, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους.

Δείτε απόασπασμα από το πρόγραμμα που παρουσίασαν:

Το κοινό πήρε μια γεύση και από το Κυριακάτικο πρόγραμμα. Ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μέρος, η Elenore Fourniau παρουσίασε ήχους από το Κουρδιστάν. Περισσότερη μουσική από το Κουρδιστάν την Κυριακή στην Βεργίνα. Πάρτε μια γεύση από το πρόγραμμά της:

Ο HaigYazdjian στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ερμηνευσε τραγούδια από την Ιορδανία και το Λίβανο, χώρες στις οποίες επίσης άφησε το αποτύπωμά του ο Μ. Αλέξανδρος. Δείτε απόσπασμα από το πρόγραμμα που παρουσίασε:

Συμμετείχαν οι μουσικοί

Τάσος Πούλιος - κανονάκι
Γιώργος Κοντογιάννης - λύρα
Ταξιάρχης Γεωργούλης - ούτι
Νίκος Παραουλάκης - νέυ
Απόστολος Σιδέρης - κοντραμπάσο
Φοίβος Αποστολίδης - κρουστά
Χορός Attan (ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ)

Το Αττάν είναι μια μορφή χορού που προέρχεται από την εθνοτική ομάδα των Παστούν. Προερχόμενος από το σημερινό ανατολικό Αφγανιστάν, μεταφέρθηκε στις σημερινές παστούν περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Το Αττάν ξεκίνησε ως λαϊκός χορός που διεξάγεται από τους Παστούν σε περιόδους πολέμου ή κατά τη διάρκεια γάμων ή άλλων εορτασμών (αρραβώνες, Ναβρόζ και άτυπες συγκεντρώσεις). Σήμερα θεωρείται ο εθνικός χορός του Αφγανιστάν, και είναι ένας ειδικός τύπος χορού που εκτελείται από έναν θίασο 50 έως 100 χορευτών οι οποίοι κουνάνε μαντήλια στον αέρα ενώ οι μουσικοί χτυπούν τύμπανα.

Πριν την συναυλία, χαιρέτησαν, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, η αντιδήμαρχος Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.

Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, Κυριακή 22 Αυγούστου ο Haig Yazdjian συνοδευόμενος από την ορχήστρα του με αφετηρία το Ιράκ, την αρχαία Μεσοποταμία, θα μας ταξιδέψει στην Συρία και την Αρμενία.

Με τον ανερχόμενο καλλιτέχνη Γιάννη Τσανασίδη, και με την ποντιακή λύρα του θα οδηγηθούμε νοερά στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Μαζί τους η Elenore Fourniau με ήχους από το Κουρδιστάν, τον τόπο όπου τα Γαβγάμηλα και τα αρχαία Άρβηλα (Ερμπίλ) όπου ο Στρατηλάτης ανακηρύχθηκε Βασιλιάς της Ασίας, για να κλείσει δοξαστικά το τριήμερο αφιέρωμα στην νικηφόρο πορεία του Μεγαλέξανδρου στον Κόσμο με μουσικές που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους επί αιώνες, μοιράζονται και τραγουδούν την μοίρα των πολύπαθων περήφανων λαών τους που νοσταλγούν τις πατρογονικές εστίες ή ονειρεύονται την πολυπόθητη ελευθερία.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69