tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εύηχη Πόλη: Συναυλία τοξοτών εγχόρδων στο Βυζαντινό Μουσείο (φωτογραφίες, βίντεο)

Με την συναυλία της «Ορχήστρας Βιολώνε» συνεχίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εκδηλώσεις του μουσικού Φεστιβάλ «Βέροια Εύηχη Πόλη».

Η εικοσαμελής ορχήστρα τοξοτών εγχόρδων, που αποτελείται από φοιτητές της ειδίκευσης του βιολιού της κατεύθυνσης Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  παρουσίασε ένα πλούσιο ρεπερτόριο, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας

Οι νεαροί μουσικοί εκτέλεσαν μουσικά κομμάτια από την Ελληνική μουσική σκηνή, κομμάτια των Βαλκανίων, αλλά και της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου. Όλα αυτά τα παρουσίασαν μέσα από ένα δημιουργικό πρίσμα ενορχήστρωσης και εφαρμογής παλαιότερων αλλά και πιο σύγχρονων ερμηνευτικών τεχνικών των τοξοτών εγχόρδων. Πρόκειται για μια εναλλακτική μουσική πρόταση σύμπραξης των τοξωτών εγχόρδων με στόχο την ανάπτυξη διαδραστικότητας και τη διαρκή εξερεύνηση διαύλων μουσικής επικοινωνίας μεταξύ τους με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι φοιτητές και ο διδάσκων του βιολιού του Τμήματος: Ζαρίας Γιάννης (βιολί), Ανδρονίκου Παυλίνα (βιολί), Πούλιος Χρήστος (βιολί), Χρόνης Ευάγγελος (βιολί), Μυλωνά Ισμήνη-Χρυσούλα (βιολί), Παππάς Παναγιώτης (βιολί), Στεφόπουλος Δημήτριος (βιολί), Ιατροπούλου Βασιλική (βιολί), Παπαεμμανουήλ Άκης (βιολί), Πούπαλος Σταμάτιος (βιολί), Δεληβασίλης Νικόλαος (βιολί), Κυρβέη Μαρία (βιολί, τσέλο), Σούλτης Ιωάννης (βιολί), Χατζηγεωργίου Γιώργος (βιολί), Κατερίνα Μόκα (βιολί), Καραβίδας Εμμανουήλ (βιολί), Δανάς Χρήστος (βιολί), Συσκάκη Αθηνά (βιολί), Τσιατσούλης Γιώργος (κοντραμπάσο).

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Ζαρίας

Να σημειώσουμε ότι στην είσοδο του Μουσείου ήταν εθελόντριες της Πρωτοβουλίας για το Παιδί που ενημέρωναν τους πολίτες για τη νέα δράση του συλλόγου «Ένα απ΄ τον καθένα!», ώστε να συγκεντρωθεί Ένα (1 ευρώ) απ΄ τον καθένα, για την υποστήριξη των ανηλίκων της Πρωτοβουλίας.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69